Home Lifestyle Hotspots HOTSPOTS: 9 van de leukste plekjes in Mechelen waar je lekker kan...

HOTSPOTS: 9 van de leukste plekjes in Mechelen waar je lekker kan dineren

Nu alleen nog een keuze maken. 🙈

Na het ontbijt, de lunch en het vieruurtje is het tijd voor het avondeten. Van al dat shoppen krijg je natuurlijk honger! Zet dus je zakken neer en schuif je voetjes onder tafel bij een van deze negen gezellige eetplekjes in Mechelen.

1. Il Cardinale

Hands down het beste hamburgerrestaurant van Mechelen en omstreken. Hun burgers zijn stuk voor stuk goddelijk en worden vergezeld door frietjes of een andere héérlijke sidedish. Ben je geen vleeseter? Probeer dan een van hun salades of een aangepaste burger zoals bijvoorbeeld de ‘You must be nuts’.

Waar? Sint-Romboutskerkhof 1, 2800 Mechelen

Meer info? www.ilcardinale.be

2. Pintxos

Een aanrader voor wie graag tapas eet. Hun concept is gebaseerd op het Spaanse concept om je eten te delen, maar in hun gerechtjes kan je invloeden van over de hele wereld terugvinden. Bonuspunten krijgen ze voor de Instagramwaardige setting en de lekkere roséwijn!

Waar? Nauwstraat 10, 2800 Mechelen

Meer info? www.pintxos.bar

3. Poule & Poulette

Wie graag een kippetje eet, kan in Mechelen terecht bij Poule & Poulette. Het kippenrestaurant opende er nog niet zo lang geleden de deuren, maar is ondertussen al een vaste waarde geworden. Ondanks dat het restaurant redelijk groot is, hoef je er niet lang te wachten op je eten. En ook de bediening is er supervriendelijk.

Waar? IJzerenleen 36, 2800 Mechelen

Meer info? www.poulepoulette.com

4. Wagenoord (De Wilde Eetbar)

Wagenoord (De Wilde Eetbar) is een eetbar waar je zowel kan lunchen als dineren. Ook hier is het de bedoeling dat je verschillende gerechtjes met elkaar gaat delen. Op de menukaart staat bijvoorbeeld een heerlijke tagliatelle mét truffel, een rundscarpaccio met chorizo-olie en een gegrilde pompoen met kikkererwten.

Waar? Maurits Sabbestraat 123, 2800 Mechelen

Meer info? www.wagenoord.be

5. Funky Jungle

Dat gezond eten niet duur hoeft te zijn, bewijzen ze bij Funky Jungle. Zo mag je er verse, kleurrijke gerechtjes verwachten die bovendien nog eens helemaal vegetarisch zijn. Op het menu? Denk maar aan een chili sin carne, gyros en – onze persoonlijke favoriet – een tacos salade. Tip: bestel zeker ook een cocktail bij je gerecht, want die zijn ook de moeite waard om eens te proberen.

Waar? Onder-den-Toren 7, Mechelen

Meer info? funkyjungle.be

6. Cosma

Mag het iets meer zijn? Reserveer dan een tafeltje bij Cosma. Hier kan je een gerecht op zich bestellen zoals bijvoorbeeld een ragout van everzwijn of gegrilde gambas met gember. Maar ook als je zin hebt om iets te delen, kan je hier terecht. Denk maar een taco met pulled pork, lamsballetjes of auberginekoekjes. Het is er net iets duurder, maar wat je op je bord krijgt, is zijn geld meer dan waard.

Waar? Befferstraat 24, 2800 Mechelen

Meer info? www.cosma.be

7. Carbon

Bij Carbon is het niet zo groot, maar dat maakt het juist zo gezellig. Je kan er rustig bijkletsen terwijl je er het lekkerste street food voorgeschoteld krijgt. De bao bun met traag gegaard buikspek is alvast een aanrader en ook de cocktails werden er al persoonlijk goedgekeurd.

Waar? Désiré Boucherystraat 4, 2800 Mechelen

Meer info? carbonbarandkitchen.com

8. Chili Beans

View this post on Instagram

Laat die nieuwe kaart maar komen! 🙋‍♀️🌮

A post shared by Chili Beans (@chilibeansmechelen) on

Fans van de Mexicaanse keuken moeten in Mechelen bij Chili Beans zijn. Het interieur is er heel gezellig en als je naar de menukaart kijkt, weet je bijna niet wat kiezen. De taco’s met pulled pork en de chili con carne zijn volgens ons alvast een must try. De nacho’s met kaassaus trouwens ook.

Waar? Korenmarkt 19, 2800 Mechelen

Meer info? www.chilibeans.be

9. De Fortuyne

Het lijstje afsluiten doen we met De Fortuyne. Opnieuw iets prijziger, maar als je ziet hoe de bordjes gepresenteerd worden, waan je je bijna in een sterrenrestaurant. Het eten is er héél lekker en ook de bediening is er enorm vriendelijk. Een aanrader, als je het ons vraagt!

Waar? Befferstraat 20, 2800 Mechelen

Meer info? defortuyne.be

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.