Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

De ticketverkoop gaat deze middag van start!

WECANDANCE organiseert deze zomer 8 coronaproof minifestivals

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

De zomer staat voor de deur, en daar is dat stralende zonnetje het heerlijke bewijs van. En wie zomer zegt, zegt ook festivals, want die kunnen weer doorgaan! Ook WECANDANCE zal Zeebrugge weer op zijn grondvesten doen daveren, maar wel op een coronaproof manier.


In 2019 dansten we in het zand nog drie dagen lang op de beste deuntjes van onder anderen Géo, Faisal, Loumana en Mimi Love. Vorig jaar moesten we het doen met een beach club. Dít jaar pakt WECANDANCE uit met WECANDANCE TO BE FREE AGAIN, een coronaproof editie van het festival die daarom niet minder feestelijk zal zijn. Integendeel: er zullen deze zomer acht minifestivals georganiseerd worden in plaats van één grote editie.

3000 festivalgangers


De miniversies van het festival zullen doorgaan op 30 en 31 juli en op 1, 6, 7, 8, 13 en 14 augustus. Het verschil met de voorgaande edities? Er zal tijdens elke mini-editie slechts ruimte zijn voor ongeveer 3000 festivalgangers. ‘We willen verantwoord feesten, en op deze manier leggen we niet te veel druk op de buurt of ziekenzorg’, aldus de organisatoren. In tegenstelling tot de vorige jaren, wordt het festival dit jaar ook niet in een bepaald thema gegoten.

Op het Evenementenstrand in Zeebrugge zullen drie podia geïnstalleerd worden waarop zowel nationale als internationale kleppers zullen stranden – pun intended – en de mini-edities van heerlijke beats zullen voorzien. Om al dat goede nieuws te vieren, werd door Reinhard Vanbergen en Charlotte Caluwaerts een soundtrack voor het festival in elkaar geflanst: To Be Free Again, een herwerking van ‘Ride Like the Wind‘ van Christopher Cross.

De ticketverkoop voor de acht mini-edities gaat op 7 juni (vandaag, dus!) om 12u van start op www.wecandance.be. De line-up zal dan ook bekendgemaakt worden.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '