https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Lokerse Feesten gaan deze zomer wél door

Lokerse Feesten gaan deze zomer wél door

De organisatie werkt momenteel uit hoe de coronaproof versie er zal uitzien.

lokerse feesten
© unsplash

Heel wat festivals gaan dit jaar opnieuw niet door, denk maar aan Rock Werchter en de Gentse Feesten. Gelukkig kunnen feestvierders deze zomer wel terecht in Lokeren. De Lokerse Feesten gaan namelijk gewoon door.

We wisten op voorhand dat 2021 nog een kwakkeljaar zou worden op vlak van feestjes en festivals. Toch was het nog een bittere pil om te slikken toen officieel bevestigd werd dat Rock Werchter en de Gentse Feesten voor het tweede jaar op rij niet doorgaan. De organisaties doen hun best om toch nog livemuziek of optredens in het festivalpark en in de Gentse binnenstad te organiseren, maar dat is natuurlijk niet hetzelfde. Ook het Tiense Festival Suikerrock en Cactusfestival in Brugge gaan weer pas door in 2022. Gelukkig is er een beetje licht aan het einde (laat ons hopen!) van de tunnel, want de Lokerse Feesten gaan wél gewoon door!

Coronaproof

De editie van de Lokerse Feesten 2021 staat gepland van vrijdag 30 juli tot en met zondag 8 augustus. Het zal uiteraard een coronaproof versie worden, waardoor er minder bezoekers worden toegelaten. Twee jaar geleden zakten zo’n 130.000 festivalgangers verspreid over de tien dagen af naar Lokeren. Hoe de editie er deze zomer precies zal uitzien, is de organisatie momenteel volop aan het uitwerken. Eén ding is zeker: het zal doorgaan op dezelfde locatie en op die data.

Al is er toch enige voorzichtigheid bij de voorzitter van het organisatiecomité van de Lokerse Feesten. ‘Garanties dat deze kleinschalige editie er komt kunnen we nog niet geven’, aldus voorzitter Timothy Heyninck tegen Belga. ‘In deze tijden is garanties geven sowieso onmogelijk.’ Maar ze doen er dus wel alles aan om ervoor te zorgen dat we met een lauwe pint in de ene hand en een vettige hamburger in de andere hand de beentjes kunnen losgooien terwijl onze favoriete bands de pannen van het dak spelen. En dat klinkt als muziek in onze oren!

Lees ook: