Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© woutermaeckelberghe / willemvanpuyenbroeck

Ze zijn dit jaar trouwens ook de enige Belgische nieuwkomer

Antwerps restaurant Maven krijgt plekje in de lijst van de World’s Best Steak Restaurants

Het Antwerpse Maven is nog maar vijf maanden – verplichte sluiting meegeteld – open, maar het restaurant valt nu al in de prijzen. Deze redelijk nieuwe hotspot wist namelijk een plek te veroveren in de lijst van de World’s Best Steak Restaurants. Vleesliefhebbers weten dus waar naartoe binnenkort!


Het internationale N.Y. Strip Media House geeft jaarlijks een ranking van de 101 beste steakrestaurants ter wereld en dit jaar wist ook Maven een plekje tussen de World’s Best Steak Restaurants te veroveren. Zo kreeg het Antwerpse restaurant de 48ste plaats toegewezen en dat terwijl ze officieel nog maar vijf maanden open zijn. Straffe prestatie denken wij zo!

Het team dat de lijst samenstelt, bezocht ondertussen al meer dan 700 (!) restaurants en dit wereldwijd. Goed voor zo’n 248.000 air miles op de teller. Verder geven ze een score die gebaseerd is op een aantal parameters. De kwaliteit van het vlees speelt hierbij een belangrijke rol, maar er wordt bijvoorbeeld ook gekeken naar het interieur.

Enige Belgische nieuwkomer


Maven zelf is een samenwerking van horecaondernemer Wim Van der Borght, topslager Luc De Laet en jonge chef Jules Koninckx en de drie zijn alvast in de wolken met hun 48ste plek op de lijst. ‘Ik had nooit gedacht dat wij in zo’n korte tijd al tot zo’n selecte wereldgroep zouden behoren. Als je de lijst met 101 namen bekijkt, dan zie je toch vooral sterrenrestaurants en heel hoog aangeschreven zaken. Ik was al blij geweest met plaats 100. Dit overtreft gewoon alles’, aldus Luc De Laet.

 

View this post on Instagram


 

A post shared by MAVEN (@mavenantwerp)


Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Het Antwerpse Maven is dit jaar trouwens ook de enige Belgische nieuwkomer en in totaal staan er ook maar twee restaurants van eigen bodem tussen de World’s Best Steak Restaurants. Restaurant Carcasse uit Koksijde stond vorig jaar al in de lijst en dit jaar mogen ze de 44ste plaats voor hun rekening nemen.

 

View this post on Instagram


 

A post shared by MAVEN (@mavenantwerp)


Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Wie het allerbeste vleesrestaurant ter wereld eens wil proberen, moet er trouwens wel iets voor over hebben. De nummer 1 is het zogenaamde restaurant Firedoor dat gelegen is in het Australische Sydney.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '