Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

Op het programma onder meer Doggy Dance, Flyball en een demonstratie met politiehonden.

WEEKENDTIP: baasjes en hondjes kunnen zich op het strand uitleven op het Kwispelfestival

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Op de meeste festivals zijn honden niet welkom, maar op het Kwispelfestival in De Panne staat je harige viervoeter net centraal. Baasjes kunnen er een hele dag lang toffe activiteiten doen op het strand samen met hun beste vriend.

Vergeet luide muziek, lauwe pintjes, Dixies en het betere danswerk. Op het Kwispelfestival in De Panne draait alles rond de beste vriend van de mens: honden! Alle formaten, van een chihuahua over een poedel tot een labrador, zijn welkom om zich samen met hun baasjes volledig uit te leven op het strand. Er staan verschillende boeiende activiteiten op het programma. Zo kan je meedoen aan een hondenwandeling tussen de duinen waar je getrakteerd wordt op toffe extraatjes.

Dit klinkt bekend in de horen bij iedereen die een hond heeft: 21 dingen die alle hondenbaasjes sowieso herkennen

Karikaturen, dansen en sporten

Je kan de gekste foto’s maken met je viervoeter tijdens een fotoshoot, je kan hem lekker in de watten leggen met tal van accessoires van verschillende standhouders en je kan een grappig portret laten maken van jullie twee door een karikaturist. Verder geeft meervoudig wereldkampioen Elke Boxoen een demonstratie Doggy Dance, toont de lokale politie wat hun K9-honden allemaal kunnen en kan je kennis maken met Flyball, een teamsport voor honden.

Het festival vindt plaats op zaterdag 6 mei van 11u tot 17u op de Leopold I-Esplanade, in De Panne. Een tof weetje is dat dit event helemaal gratis is. Meer info vind je op de website van het Kwispelfestival.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '