Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Vergeet je trui wel niet!

HOTSPOTS: 12 van de tofste terrasjes in Brussel

Denk je nog altijd aan een grijze, vuile plek wanneer je Brussel hoort? Dan wordt het hoogdringend tijd dat je een bezoekje brengt aan onze hoofdstad, want er zijn zĂł veel gezellige, leuke plekjes te vinden waar je ten volle kan genieten van de mooie lentedagen die er hopelijk snel aan komen.


 

We hebben flink moeten selecteren, maar dit zijn volgens ons enkele van de tofste terrasjes in Brussel.

1. Chez Richard

 

Parijs, zeg je? Nee hoor, dit Frans aandoende terrasje bevindt zich in hartje Brussel. Maar hé, niemand zegt dat je je Instagramvrienden niet mag wijsmaken dat je in de stad van de liefde een roséetje aan het drinken bent. PS je hebt nog even de tijd om te selecteren met welke vrienden je hier een glaasje zal drinken, want Chez Richard heropent 15 mei. Je hoeft trouwens niet op voorhand te reserveren.

Waar? Minimenstraat 2

Meer info? www.chezrichard.be

2. Café Flora

 

Net voorbij de Hallepoort ligt het kleurrijke terras van Café Flora. Hier proef je vanaf vandaag weer van artisanale biertjes en heerlijke wijnen, maar ook voor een fris colaatje kan je hier op een knalgele terrasstoel neerploffen. Reserveren is (voorlopig) trouwens niet noodzakelijk, want het zonovergoten terras is indrukwekkend groot.

Waar? Parvis de Saint-Gilles 16

Meer info? kanal.brussels

3. Café Walvis

 

Een gezellige bruine kroeg, maar dan hip en trendy: dat is Café Walvis op de hoek van de Vlaamsesteenweg en de Dansaertstraat. Vanop het terras kan je hier letterlijk de hele dag heerlijk mensen kijken en ondertussen genieten van een zalige cocktail en wat lekkers.

Waar? Dansaertstraat 209

Meer info? Facebookpagina Café Walvis

4. Le petit canon

 

De naam zegt het zelf: dit wijnbarretje is ienie mini. Maar dat maakt het net zo gezellig. Met een plaatsje op het cosy terras, beleef je sowieso een zalige avond met lekkere wijn en heerlijke hapjes. Reserveren is hier noodzakelijk als je met vier personen komt.

Waar? Lesbroussartstraat 91 (Elsene)

Meer info? Facebookpagina Le Petit Canon

5. Le Chalet Robinson

 

Ver buiten het centrum van Brussel vind je rust in le Chalet Robinson. In het hart van het Terkamerenbos vaar je met een overzetbootje naar de chalet, waar je de hele dag terechtkan voor een drankje of een maaltijd (tijdelijk met beperkte kaart). Le Chalet Robinson is een erg geliefde plek voor trouwfeesten, wat veel zegt over de heerlijke sfeer die op de locatie hangt. Je bent vanaf 12u welkom en ook hier hoef je geen plekje op voorhand te reserveren.

Waar? Steigerweg 1 (Terkamerenbos)

Meer info? chaletrobinson.be

6. Barbeton

 

Een beetje zoals Café Walvis is Barbeton een erg down to earth maar toch trendy bar. Dat is geen toeval: beide cafés werden door dezelfde Brusselaar geopend. Ook op dit terras is het heerlijk mensen kijken, bij voorkeur met een ontbijtje of een lunch erbij. Tip: aan de kant van de Dansaertstraat zit je tot in de namiddag in de zon! Sta je nu al te popelen? Barbeton opent vandaag opnieuw de deuren. Ook hier hoef je niet vooraf te reserveren.

Waar? Dansaertstraat 114

Meer info? Facebookpagina Barbeton

7. Belga Coffee

 

Voor een heerlijk koffietje (of iets fris) kan je halte houden bij Belga & Co. en dat zowel in de Baljuwstraat als in de E.Solvaystraat. De ontbijt- en lunchopties zijn er trouwens ook lekker, maar je moet wel een sterk karakter hebben om achteraf te weerstaan aan de zoetigheden op de kaart. Een tip: weersta niet en proef gewoon. Het leven is te kort om geen zoetigheden te eten. Reserveren hoeft trouwens niet.

Waar? Baljuwstraat 7A of E.Solvaystraat 12

Meer info? www.belgacoffee.com

8. La fabrique en ville

Middenin het weinig groene centrum van Brussel, vlak aan de Louizalaan, ligt La fabrique en ville met zijn gezellig, groen terras. Tussen de bomen door zie je de hoge grijze gebouwen van de stad, maar dat kan de rustgevende sfeer niet verpesten. Je eet er ontbijt, brunch of lunch of drinkt er gewoon een drankje. Vergeet wel zeker niet je plekje op voorhand te reserveren via de website.

Waar? Waterloolaan 44 (Egmontpark)

Meer info? www.lafabriqueresto.be

9. Waff

Voor een feestelijker drankje meng je je tussen de hippe locals op het terras van Café Waff. Met zijn houten bankjes, feeërieke lichtjes en lekkere cocktails vormt het het perfecte begin van een avondje om niet te vergeten. Of net wel. PS er is elke dag happy hour van 17u tot 19u.

Waar? Boondaalsesteenweg 455 (Elsene)

Meer info? www.waff.be

10. Café Luxembourg

 

Middenin de Europese wijk schuilt het gezellige terras van CafĂ© Luxembourg. Hier slurp je van fancy cocktails, maar werp ook zeker eens een blik op de menukaart. Een kleine waarschuwing: slechte beslissers komen sowieso voor dilemma’s te staan, want werkelijk alles klinkt appetijtelijk. Reserveren is trouwens niet verplicht.

Waar? Luxemburgplein 10 (Elsene)

Meer info? www.cafeluxembourg.be

11. Café De Markten

 

De buurt van het Sint-Katelijneplein is een van de bekendste en meest geliefde in centrum Brussel, en terecht. De Markten zet een groot terras uit, waar een gezellige drukte heerst. Je kan er een lekker gezonde hap combineren met een minder gezonde cocktail. Evenwicht is alles, nietwaar? Opgelet: vanaf zaterdag schakelt Café de Markten volledig over naar bestellen en betalen met je smartphone. Zorg dus dat je bankapp geïnstalleerd is op je smartphone en bestel je drankjes en eten vanop het terras!

Waar? Oude Graanmarkt 5

Meer info? www.demarkten.be

12. Brasserie Verschueren

De hyperauthentieke Brasserie Verschueren in Sint-Gillis heeft een mooi en erg populair terras dat weleens snel vol durft te lopen. Een plaatsje reserveren is echter niet mogelijk, maar geen nood: de andere terrasjes op de Parvis zijn ook leuk.

Waar? Sint-Gillisvoorplein 11 (Sint-Gillis)

Meer info? Facebookpagina Brasserie Verschueren

Met medewerking van: Chloë Foubert


Meer terrasjesinspiratie:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '