Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Ali Inay via Unsplash

Sharing is caring! En het is genieten als je het met je lief of vriendinnen kan doen.

HOTSPOTS: 9 gezellige foodsharing-adresjes om samen van te smullen

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Op zoek naar de perfecte date of gewoon zin in een avondje weg met vriendinnen? Boek dan eens een tafeltje in een foodsharing-restaurant!  Ze schieten als paddenstoelen uit de grond en bieden al lang veel meer dan een bordje calamares of olijven. Wij zetten de leukste restaurants voor jou op een rijtje, want sharing is caring! 

L.E.S.S.


‘Love, Eat, Share and Smile’, dat is het levensmotto van Gert De Mangeleer en Joachim Boudens. Voor hun restaurant L.E.S.S. haalden ze inspiratie uit hun culinaire trips in het binnen- en buitenland. In het prachtige interieur van het restaurant kan je genieten van sharing dishes à la carte of je kan je laten verrassen door de suggestielunch van de chef die je de vier windstreken op je bord laat ontdekken.

Waar? ’t Zand 21 in Brugge

Meer info? l-e-s-s.be

VOS


Voor een cosy evening met de vriendinnen moet je bij VOS zijn. In het hartje van Gent kan je er smullen van een lekkere lunch of uitgebreid diner. Volgens de oprichters van het restaurant is delen het nieuwe hebben en is foodsharing anno 2019 onmisbaar geworden.

Waar? Zwijnaardsesteenweg 6 in Gent

Meer info? vos.gent

Amigo’s


Naast VOS kan je in Gent ook bij Amigo’s terecht voor de perfecte girls night out. De hotspot serveert namelijk niet alleen lekkere (vegetarische) gerechtjes, maar ook unieke cocktails mét sensationele namen. Zij die na hun etentje nog een stapje in de wereld willen zetten, kunnen gewoon terecht in de basement van het restaurant om hun beste dansmoves naar boven te halen. Lekker eten, sappige cocktails en een coole club, meer hebben we niet nodig, toch?

Waar? Stapelplein 31 in Gent

Meer info? amigosareforever.com

Nude


De naam alleen al is genoeg om in de menukaart van het Kortrijkse restaurant te duiken. Alles draait er rond culinaire hoogstandjes die opgedeeld worden in foreplay, climax en happy ending. Een beter adresje voor die romantische date ga je volgens ons niet vinden.

Waar? Casinoplein 5 in Kortrijk

Meer info? nude-kortrijk.be

https://www.instagram.com/p/BvyhZVdhkD8/

Boulebaar


Een lekkere brunch om te delen of gewoon back to basics en eten van belegde plankjes? Daarvoor moet je in Boulebaar zijn! Pieter-Jan en Joni ontvangen je in hun gezellige huiskamer waar je kan genieten van kleine bites, een simpel lunchke of unieke desserts en dat alles aan een budgetvriendelijke prijs!

Waar? Leopoldplein 14 in Hasselt

Meer info? boulebaar.be

Gå Nord


Middenin Park Spoor Noord genieten van Scandinavische maaltijden die je dan nog eens samen met je vrienden kan delen? Dat kan in Gå Nord! Met hun schattige bordjes en snoezig interieur zorgen ze voor instant happiness en culinair genot. Laat je verrassen door de menu van de chef, kies voor de vele sharingmenu’s of reserveer gewoon op zondag en laat je onderdompelen in een echte Søndagsbrunch.

Waar? Hardenvoort 5 in Antwerpen

Meer info? ganord.be

Sud Sud Bistro


Gewoon zin in klassieke Spaanse tapas, maar geen tijd om op het vliegtuig richting Barcelona te springen? Dan kom je bij Sud Sud Bistro zeker aan je trekken. Je kan er smullen van zowel koude als warme tapas en ook voor de vegetariërs staan er voldoende klassieke (en minder klassieke) bites op het menu.

Waar? Parijsstraat 37 in Leuven

Meer info? Facebookpagina

Gastro Henri


Voor een leuke teambuilding moet je bij Gastro Henri zijn. De lange tafels maken de sharing experience des te leuker en met de zesgangenmenu ben je er zeker enkele uurtjes zoet.

Waar? Henri Horriestraat 6-8 in Roeselare

Meer info? gastrohenri.be

De Fortuyne


Pal in het centrum van Mechelen kan je in De Fortuyne genieten van een hartige lunch of lekker diner onder vrienden of collega’s. Op het menu staan gerechtjes en cocktails om duimen en vingers van af te likken.

Waar? Befferstraat 20 in Mechelen

Meer infodefortuyne.be

Meer lekkers:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '