Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Illusion Brussels

Met goocheltrucs, optische illusies en technische hoogstandjes geloof je vast je ogen niet meer.

WEEKENDTIP: het eerste Belgische illusiemuseum opende zonet in Brussel

Een museum volledig toegewijd aan illusies? Vlak naast de Brusselse Grote Markt opende zojuist Illusion Brussels de deuren. Wat mag je daar verwachten? Véél interactie, een gezonde dosis optische illusies en verrassende goocheltrucs… Kortom, dé perfecte daguitstap met vrienden of familie!

Het museum neemt de vorm aan van een buitengewoon huis waarin elke kamer verschillende verrassingen verbergt. Waar je in één ruimte op het plafond kan lopen, vind je in de andere weer een fontein waar het water naar de verkeerde kant stroomt. Om maar te zwijgen over krimpende kamers en muren waar je over kan kruipen. Naast wereldberoemde illusies, vind je er ook een tiental fenomenen die nergens anders te zien zijn.

© Illusion Brussels

Interactief bezoek

Een voet binnenzetten in het museum, dat is zoals binnenstappen in een parallel universum. Want wie had ooit gedacht dat je een 3D-film kon kijken zonder speciaal brilletje op je neus? Bij elke illusie of truc vind je ook wat extra uitleg en interessante filmpjes waarin het geheim achter het fenomeen wordt meegegeven. Illusies hebben binnenkort geen geheimen meer voor jou…

© Illusion Brussels

Illusion Brussels

Voor een bezoek ga je richting de Kaasmarkt 22 in Brussel. Tickets zijn uitsluitend te koop aan de balie. Je betaalt er 9 euro voor een volwassene en 6 euro voor kinderen. Reserveren is dus niet nodig.

Het museum is gemakkelijk bereikbaar en je bent er zoet met een bezoek van ongeveer één uur.

Meer info vind je op de website illusionbrussels.be.

© Illusion Brussels

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '