Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pexels

HOTSPOT: deze Brusselse pizzeria staat in de top 5 van beste pizzeria’s van Europa

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Naar jaarlijkse traditie onthulde de Italiaanse website 50toppizza ook dit jaar de top 50 van de beste pizzeria’s van Europa. Er staan maar liefst drie Belgische vestigingen op de website te pronken en eentje daarvan staat zelfs in de top 5. Wij reserveren er alvast een tafeltje!


Gelukkig hoeven we niet meer helemaal naar la bella Italia te reizen om een overheerlijke cheesy traditionele Italiaanse pizza te verorberen, want ook in ons land hebben we een aantal prestigieuze Italiaanse restaurants waar je je met een lekker wijntje, pizza margherita en een heel klein beetje verbeelding zo in het bloedmooie Toscane waant. Geloof je ons niet? Een Brusselse pizzeria staat nochtans in de top 50 van de beste pizzeria’s die je in Europa kan vinden.

La Pizza è Bella


Op numero uno van de top 50 staat geen Italiaanse, maar wel een Engelse vestiging te pronken. Het is 50 Kalò di Ciro Salvo Pizzeria London, die je in de Britse hoofdstad kan vinden, die met de gouden medaille gaat lopen. De top 3 wordt verder aangevuld door Via Toledo Enopizzeria in Wenen en het Parijse Bijou. Niet veel later in de top, op plaats 5 om precies te zijn, staat niemand minder dan chef Salvatore Sant met zijn La Pizza è BellaDe Brusselse (Lebeaustraat 75) pizzeria stond vorig jaar ook al in de top 50, maar wist dit jaar met maar liefst 19 (!) plaatsen op te schuiven. Salvatore bracht de traditionele Napolitaanse keuken, na meer dan 30 jaar ervaring te hebben opgedaan in grote keukens in Napels, naar ons kleine Belgenlandje. Daar plukt hij op de Zavel nu – terecht! – de vruchten van met zijn krokante pizza’s!

Iets verder in de lijst staan nog twee Belgische pizzeria’s: op plaats 30 vinden we het Brusselse (Sint-Joostplein 8) La Piola Pizza en een paar treden lager, op plaats 42, staat de Gentse (Guldenspoorstraat 29) De Superette – Pizza. Op basis van welke elementen de pizzeria’s nu precies worden beoordeeld? De korst van het pizzadeeg moet knapperig zijn, het middelste deel licht en dun en de garnituur moet bestaan uit verse ingrediënten. Een kunst waarin de drie Belgische adresjes duidelijk meester zijn. Opvallend: er staat géén Italiaanse vestiging in de top 50.

Tip: wie zelf eens van de beste pizza’s van Europa wil smullen, raden we aan om ruim op voorhand een tafeltje te reserven!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '