Home Lifestyle Hotspots HOTSPOT: twee Brusselse restaurants in top 50 van beste pizzeria’s van Europa

HOTSPOT: twee Brusselse restaurants in top 50 van beste pizzeria’s van Europa

Come to mama. 🍕

Pizza
© Flair

Zin in een stukje pizza? Dan moet je blijkbaar afzakken naar Brussel want volgens de Italiaanse website 50toppizza bevinden zich in onze hoofdstad twee van de beste pizzeria’s van Europa.

Oké, de beste pizza’s van Europa eet je ongetwijfeld in een of ander verlaten Italiaans dorpje. Maar onze hoofdstad mag duidelijk niet onderdoen. Twee Brusselse pizzeria’s wisten namelijk een plekje te veroveren in de lijst van 50 beste pizzeria’s van Europa volgens de website 50toppizza.

Hoe bepaald wordt of een pizza nu een goede pizza is? De korst van het pizzadeeg moet knapperig zijn, het middelste deel licht en dun en de garnituur moet bestaan uit verse ingrediënten. Een kunst waarin twee Brusselse adresjes duidelijk meester zijn. Trots!

La Pizza è Bella

Op plaats 24 vinden we La Pizza è Bella (Lebeaustraat 75) terug, een adresje aan de Brusselse Zavel. Het is chef Salvatore Sant die, met 30 jaar ervaring in grote keukens in Napels, de traditionele Napolitaanse keuken naar België bracht. En met succes!

La Piola Pizza

Een paar tredes lager, op plaats 36, vinden we La Piola Pizza (Sint-Joostplein 8). Een populair adresje in Sint-Joost bekend voor zijn knapperige, rijkelijk gevulde (bijna perfecte) pizza’s. Onnodig om je te vertellen dat hun succes alleen maar zal toenemen door deze ranking.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.