Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Smoutebollen of crème brûlée met cuberdons? Yes, please!

HOTSPOT: restaurant BEAT bundelt het beste wat de Belgische keuken te bieden heeft

De garnalencocktail van bij de bomma, wafeltjes als diner, smeuïge smoutebollen of crème brûlée met cuberdons. Hoewel de term ‘Belgische keuken’ je misschien niet meteen doet watertanden, zijn er toch een heleboel basisingrediënten waar we als Belg trots op mogen zijn. Het nieuwe Brusselse restaurant BEAT bundelt al dat lekkers en wij mochten alvast even gaan testproeven!


Nieuwe, originele gerechten gebaseerd op typisch Belgische basisingrediënten: dat is BEAT, een gloednieuw restaurant in hartje Brussel. Denk maar aan een kipburger tussen twee wafels in plaats van een broodje, een oerdegelijke garnalencocktail met een twist of een kaaskroket met aardbeienchutney. Want ja: ook jij at bij de scouts ongetwijfeld een boterham met een dikke plak kaas en een flinke laag aardbeienconfituur... Fan van smoutebollen? Die staan niet alleen op de kaart, maar kan je ook gewoon apart bestellen. Zo nu en dan staat er een internationale sharing dish op het menu. Van welk land we mogen proeven, hangt af van de voorzitter van de Europese Unie op dat moment. Nog tot juni waan je je bij het aperitief dus naast Brussel voor heel even ook in Bulgarije.

Parijs in Brussel


Het gloednieuwe restaurant vond trouwens onderdak in wat voorheen de beroemde brasserie La Rotonde was, vlak bij concertzaal Koninklijk Circus. Het majestueuze pand voelt net aan als Parijs en werd stijlvol heringericht door een jong, ambitieus en supervrolijk team waaronder onder andere Vincent van den Broek, Zeineb Drissi, Jean Marc Mwema, Ann Kuppens en Nathalie Teugels. Geloof ons: je komt hier niet alleen met een goedgevulde maag maar ook met een brede smile terug buiten.

 

Interieur


BEAT Brussel

Interieur


BEAT Brussel

Kipburger tussen wafeltjes


Dessert


BEAT Brussel

[td_smart_list_end]

Foto’s: Zacharia Vigneron

BEAT – praktisch

Onderrichtsstraat 1, Brussel

Website


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '