Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© @annasheffield / @elliotostrichjewellery via Instagram

Met deze tips kan het bezoek aan de juwelier niet mislopen!

Van grote handen tot smalle vingers: welk type verlovingsring past het best bij jouw hand?

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Zoals je in de kappersstoel rekening moet houden met de vorm van je gezicht, moet je – of je partner – de vorm van je hand in acht nemen bij het uitkiezen van de perfecte verlovingsring. Met deze tips kan het bezoek aan de juwelier alvast niet mislopen.

Korte vingers

Een lange steen (denk: peer of ovaal) met details – zoals een diamanten band – zal je vinger optisch verlengen.

https://www.instagram.com/p/CXbjCT0pjJz/

Brede vingers

Indien je brede vingers hebt wil je een iets bredere band nemen die meer plaats inneemt op je hand en een lange steen zoals een emerald om lengte te creëren. Een kleine steen en fijne band zullen je vingers alleen maar breder doen lijken.

Lange, smalle vingers

Goed nieuws voor vrouwen met ‘pianovingers’: jullie kunnen zowat élk type verlovingsring dragen. Maar een ring met een prinses- of ronde diamant in het midden en kleine accenten – zoals extra steentjes rond de centrale steen of een diamanten band – zullen het mooist staan.

Fijne handen

Gigantische diamanten kunnen nogal overheersend zijn op smalle handen. Daarom wordt aangeraden voor een kleinere diamant te kiezen zodat de proporties in evenwicht blijven. Je kan ook kiezen voor een verlovingsring zonder centrale steen.

Grote handen

Wie grote handen heeft, mag het groots zien. Denk: een grote steen met kleine steentjes errond en/of een diamanten band.

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '