Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Warner Bros. / Getty

Wist jij ze nog allemaal?

ZIEN: deze 15 steracteurs speelden ooit een rolletje in ‘Friends’

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

30 september wordt een zwarte dag in de geschiedenis van Netflix, want dan verdwijnt ‘Friends’ ook bij ons van het platform. Na al die jaren kan nog steeds geen enkele serie tippen aan onze goede vrienden. De verhalen van Rachel, Monica, Phoebe, Joey, Chandler en Ross kennen we dan ook allemaal uit ons hoofd, maar wist je nog dat ook deze acteurs een bijrol kregen in de serie?

Ellen Pompeo

Ellen was de grote schoolliefde van Chandler en Ross. Wanneer ze haar zoveel jaar later toevallig tegen het lijf lopen, ontstaat er een nieuwe vete tussen de twee vrienden. Het was eens een totaal andere rol voor Ellen Pompeo, want we kennen haar uiteraard als de lieve en zorgzame Meredith Grey.

Ellen Pompeo

Ben Stiller

In het derde seizoen begint Rachel een relatie met Tommy, die er in alle opzichten heel goed uitziet. Wanneer Tommy Ross in een vlaag van woede aanvalt, wil niemand het ‘Friends’-lid geloven. Pas nadat hij ook tegen de kip en eend van Chandler en Joey uitvliegt, leren ze zijn ware aard kennen. Ben Stiller speelde dus een zeer opvliegende rol in de serie.

Ben Stiller

Sean Penn

Ook Sean Penn speelde een romantisch getinte rol in de serie. In seizoen acht maakt hij zijn intrede als Eric, de lover van Phoebes tweelingzus Ursula.

Sean Penn

Reese Witherspoon

Reese speelde Jill Green, de tweelingzus van Rachel. Na een wild verleden wil ze weer op het rechte pad komen en belooft ze haar zus zich te gedragen. Niet veel later date ze dan toch met Ross om haar zus pijn te doen. Drama alom, dus!

Reese Witherspoon

George Clooney

George trok voor een aflevering in het eerste seizoen het kostuum aan van Dr. Doug Ross. Voor wie het vergeten zou zijn: in ‘The One With Two Parts, Part 2’ probeert hij samen met een collega een date te scoren met Monica en Rachel.

George Clooney

Winona Ryder

In het zevende seizoen verschijnt Winona als een oude schoolvriendin van Rachel op het toneel. Hun ontmoeting draait uit op een fiasco, want Melissa blijkt helemaal geobsedeerd te zijn door Rachel.

Winona Ryder

Gary Oldman

Richard Crosby, gespeeld door Gary Oldman (Sirius Black in de ‘Harry Potter’-films’), staat in ‘The One With Monica and Chandler’s Wedding’ naast Joey op de filmset.

Gary Oldmand

Robin Williams

Wijlen Robin Williams speelde Tomas in ‘The One With The Ultimate Fighting Champion’ (seizoen 3). Hij kreeg een kleine gastrol en mocht heel even de zetel met de ‘Friends’-acteurs delen.

Robin Williams

Dakota Fanning

Dakota was tien jaar toen ze Mackenzie mocht spelen. Je weet wel: het kleine meisje waarmee Joey een babbeltje slaat in het toekomstige huis van Chandler en Monica.

Dakota Fanning

Jean Claude Vandamme

Onze JCVD speelt in het tweede seizoen gewoon zichzelf, maar wordt het onderwerp van een felle ruzie, want zowel Rachel als Monica hebben in ‘The One After The Superbowl, Part 2’ een boontje voor hem. We kunnen hen geen ongelijk geven!

Jean Claude Van Damme

Anna Faris

‘Scary Movie’-ster Anna Faris kreeg een flinke bijrol als Erica, de draagmoeder van de tweeling van Chandler en Monica.

Anna Faris

Hugh Laurie

Op weg naar Groot-Brittannië om het huwelijk van Ross en Emilie te voorkomen, ontmoet Rachel een Engelsman in het vliegtuig die wel heel kritisch is over haar liefdesleven. Een paar jaar later werd hij bekend als dé Doctor House.

Hugh Laurie

Paget Brewster

Lang voor haar succes in ‘Criminal Minds’ was Paget Brewster Joeys schattige vriendin Kathy, die na een paar afleveringen verliefd werd op Chandler.

Paget Brewster

Jeff Goldblum

Goldblum verschijnt in seizoen negen in ‘The One With The Mugging’ als Leonard Hayes in de serie. De regisseur is na Joeys eerste auditie helemaal weg van van hem, maar wanneer Joey niet veel later terugkomt voor nog een auditie, plast hij Hayes helemaal onder.

Jeff Goldblum

Freddie Prinze Junior

Wanneer Ross en Rachel Sandy, aka Freddie Prinze Junior, inhuren als oppas voor hun dochtertje Emma, schrikken ze van zijn emotioneel karakter. Rachel is helemaal weg van de jongeman, maar Ross...

Freddie Prinze

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '