Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© @ollievons op Instagram

Nooit geweten dat mayonaise zo'n impact had!

WOW: zoveel winst maakt de frituur op je sausje

Ben jij team mayonaise of team cocktailsaus? Of liever een groot potje Joppiesaus? Welke je ook kiest, één ding is zeker: je frituur maakt een hoop winst op jouw vettige, smeuïge zondes.

De Belgische krantengroep Sudpresse rekende uit dat frituren maar liefst 400% (!) winst kunnen maken op de sausjes die ze verkopen. Veel frietkoten vragen zo'n € 0,70 voor een potje saus, terwijl ze die aankopen voor € 14,53 per emmer van 5 kilo. Omgerekend is dat zo'n 14 cent per portie van 50 gram, wat betekent dat frituren serieus wat winst maken op de smeuïge goedjes. De ene saus is natuurlijk wat duurder dan de andere, maar gemiddeld ligt de bruto winstmarge tussen 200 en 400%.

 

pika

 

Maar of ze nu stinkend rijk worden van de sausjes? Nee, dat ook niet. Uit verder onderzoek van Sudpresse blijkt namelijk dat frituren weinig winst maken op hun frietjes zelf. Alleen sausjes en sommige vleesjes zorgen voor een goede opbrengst. Daarnaast betalen frituristen vaak veel belastingen, en dat compenseert natuurlijk. Om de frietkoten financieel wat te steunen, blijven wij alvast vlijtig frieten binnen steken. Lief, toch?

 

friet

 

Meer 'Food'-nieuws:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '