Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Instagram @danielschocolate

De truffel heet Glorious en is bedekt met goud van 23 karaat.

WOW: dit is de duurste praline ter wereld

Herlinde Matthys

In Portugal vindt dit weekend International Chocolate Festival plaats. De ster van het event is Glorious, de duurste praline ter wereld. Het chocolaatje is bedekt met goud van 23 karaat en kost bijna 8.000 euro.


De Portugese chocolatier Daniel Gomes werkte een volledig jaar aan de exclusieve chocoladetruffel, die de vorm heeft van een diamant. De Glorious- bonbon is gemaakt met de meest luxueuze ingrediënten, zoals zwarte chocolade van Valrhona, saffraan, witte truffel uit Périgord, vanille uit Madagaskar, goudvlokken en een geheim ingrediënt. Prijskaartje: 7.728 euro!

Nog exclusiever


Om de praline nog exclusiever te maken, is er slechts een heel beperkte oplage van. Er bestaan wereldwijd maar duizend exemplaren van de bonbon. Die bevinden zich in de Verenigde Arabische Emiraten, Rusland, Angola en Argentinië. De truffel wordt tijdens het transport naar de klant bewaakt met de allernieuwste beveiligingsmaatregelen.

Kunstwerkje


Ook de verpakking waarin de truffel zit, is een echt kunstwerkje. Het is een zwart gelakt houten kistje met daarin een kristallen stolpje dat bekleed is met duizenden Swarovski-kristallen en parels. Het serienummer is gegraveerd in goud. Je kan het dus als juwelendoosje gebruiken nadat je de praline hebt verorberd. Al twijfelen we er sterk aan dat iemand een chocolaatje wil kopen dat evenveel waard is als een kleine auto. Geef ons dan toch maar een ‘gewoon’ paaseitje.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '