Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Mits matig gebruik, uiteraard.

5 redenen waarom rode wijn eigenlijk goed voor je is

Dat rode wijn goed is voor je haar, en even gezond is als sporten, wisten we al. Maar een glaasje rood is voor nog veel meer goed. Wij zetten de vijf leukste voordelen van het rode godendrankje op een rijtje!


 

1. Het verhoogt je goede cholesterol


Uit een twee jaar durende studie bij patiënten met diabetes type 2 bleek dat rode wijn het niveau van ‘goede’ HDL-cholesterol aanzienlijk verhoogde. Maar om er effectief de vruchten van te plukken, moet je wel met mate drinken. En volgens het onderzoek is dat één glaasje rode wijn per avond.

 

2. Het bestrijdt verkoudheid en griep


Terwijl andere wijsheden je wellicht vertellen dat alcohol het immuunsysteem net niet ten goede komt, blijkt uit studies dat het tegenovergestelde waar is. Maar opnieuw is met mate drinken hier de boodschap. Een Spaanse studie bevond dat zij die per dag twee glazen rode wijn dronken minder vatbaar waren voor verkoudheden dan bierdrinkers of mensen die graag een glaasje sterkedrank lusten.

 

3. Het kan diabetes type 2 onder controle houden


Hoewel diabetespatiënten vaak gevraagd wordt om alcohol te vermijden, bleek uit een studie van vorig jaar dat een glaasje rood bij je avondeten net kan helpen bij het onder controle houden van de bloedsuikerspiegel bij personen met diabetes type 2.

 

4. Het kan je calorie-inname beperken


Een glaasje rode wijn voor het eten kan ervoor zorgen dat je sneller verzadigd bent, en dus minder kans hebt op overeten. Maar je moet hier natuurlijk wel het aantal calorieën van je wijntje in rekening nemen, maar net zoals bij donkere chocolade zorgt de verzadigingsfactor ervoor dat het gemakkelijker is om te stoppen na één glaasje rode wijn.

 

5. Het verhoogt je levensduur


Een studie, die maar liefst 29 (!) jaar duurde, toonde aan dat rodewijndrinkers een sterftecijfer hebben dat 34% lager ligt dan dat van bier- of wodkafans. Onderzoekers wijten dit aan het feit dat rode wijn polyfenolen bevat, een groep van chemische verbindingen die ervoor bekend staat te beschermen tegen verschillende soorten ziekten.

 

Bron: Harper’s Bazaar


 

* Overmatig alcoholgebruik schaadt de gezondheid, drink met mate.

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '