Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

In april krijg jij de lekkerste recepten en tofste adresjes opgestuurd.

Ontdek de veganistische keuken dankzij de Try Vegan-campagne

Na 3 succesvolle eerdere edities organiseren EVA vzw en Be Vegan opnieuw de Try Vegan-campagne. Een maand lang krijgen mensen die zich inschrijven, allerhande recepten, workshops en tips rond de veganistische keuken voorgeschoteld.

Bij de actie Dagen Zonder Vlees werden deelnemers aangespoord om vaker vegetarisch te koken, maar de Try Vegan-actie gaat nog een stapje verder. Initiatiefnemers EVA vzw en Be Vegan dagen deelnemers uit om in de maand april zo veel mogelijk veganistische gerechten te bereiden.

Vanaf 1 april krijgen mensen die zich inschrijven op de website van het initiatief, verschillende tips, recepten en leuke adresjes doorgestuurd. Op die manier hopen de organisatoren Vlamingen te inspireren om in de toekomst wat vaker veganistisch te koken en zo hun steentje bij te dragen aan de strijd tegen de klimaatopwarming.

60 % van de deelnemers van 2018 zegt dat ze vaker vegan eten dan vóór de campagne. 37 % eet sinds zijn deelname aan de campagne altijd vegan. De grootste drempel voor mensen om plantaardig te eten, blijkt het teleurstellende aanbod in restaurants. Om het makkelijker te maken om op restaurant deel te nemen aan de actie, heeft EVA vzw dit jaar een handig online overzicht gemaakt van restaurants die tijdens Try Vegan een lekker aanbod voorzien.

Wil je meedoen of krijg je graag nog wat extra informatie? Dan breng je een bezoekje aan Tryvegan.be.


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '