Pancakes for breakfast? Ja, natuurlijk! Deze exemplaren zijn bovendien ook vegan en glutenvrij.
Ingrediënten (voor 10 stuks)
- 2 el lijnzaad
 - 6 el water
 - 2 tl kokosmeel
 - 130 g quinoameel
 - 65 g amandelmeel
 - 2 el arrow root (biowinkel)
 - 2 tl bakpoeder
 - 1/2 tl zout
 - 300 ml melk (gewone melk of amandelmelk, sojamelk,...)
 - 3 el kokosolie
 - 1 el esdoornsiroop (maple syrup)
 - 150 g bosbessen
 
Zo maak je deze pancakes
- Doe het lijnzaad in de vijzel en breek de zaadjes. Voeg het water toe en laat even rusten.
 - Meng het kokosmeel met het quinoameel, het amandelmeel, de arrowroot, het bakpoeder en het zout.
 - Meng in een aparte kom de melk met de olie, en de esdoornsiroop. Voeg het lijnzaadmengel toe. Voeg daarna de bosbessen toe.
 - Meng het natte mengsel met het droge mengsel tot je een deeg bekomt.
 - Bak de pannenkoekjes goudbruin in de pan.
 - Serveer met wat extra esdoornsiroop en vers fruit.