Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Gooi ze niet zomaar weg, want ze zijn handiger dan je denkt!

Tea Day: deze 7 dingen kan je nog doen met gebruikte theezakjes

Gooi jij je gebruikte theezakje normaal rechtstreeks in de vuilbak? Hoog tijd om daar vandaag – op Tea Day – verandering in te brengen. Het oude theezakje kan je namelijk nog voor een heleboel andere dingen gebruiken: van een muizenval tot een frisse adem.


Verzamel bij je volgende theekransje alle gebruikte theezakjes, want het zal je verbazen wat je er nog allemaal mee kan doen. Deze tips zijn niet alleen superhandig, maar helpen je ook bij je kleinste en vervelendste kwaaltjes. WIN-WIN!

Bye bye, vieze geurtjes in de ijskast


Je kent het wel: je koopt een stuk Franse kaas en weken nadien ruik je het stuk nog in je ijskast. Hou dan voortaan je oude theezakjes bij, want ze kunnen deze vieze geurtjes absorberen.

Geef extra smaak aan je eten


Wil jij je eten wat meer smaak geven? Zet dan een pot water op het vuur en hang er een gebruikt theezakje in. Wanneer het water kookt, haal je het zakje eruit en voeg je er je pasta, rijst of ander eten aan toe. Op deze manier geef je je eten een subtiele smaak.

Een muizenval


Eerlijk is eerlijk: muizen in huis zijn we liever kwijt dan rijk. En daar kan een simpel theezakje bij helpen. Muizen haten namelijk de geur van thee en kiezen dan met plezier een ander huis om binnen te dringen.

Geen vlekken meer op de ramen


Ook bij je poetsgerief leg je voortaan maar beter een gebruikt theezakje. Met oude zakjes krijg je je ramen namelijk makkelijk streepvrij. Zet een kop lichte thee en spray dit mengsel nadien op je ramen. De vlekken op het glas zullen verdwijnen als sneeuw voor de zon!

Verlicht huidirritaties


In de lente zijn ook de muggen weer in het land. Wist je al dat een oud/vochtig theezakje je muggenbeet zal verlichten? Het is ook het perfecte hulpmiddeltje voor licht verbrande plekken, blauwe plekken of vermoeide ogen.

Zachte voeten


Je voeten worden zijdezacht van een warm voetbadje met oude theezakjes. Nog een ander pluspunt: je stinkvoeten zullen nadien weer heerlijk fris ruiken.

Het perfecte mondwater


Een date gepland, maar geen mondwater of muntjes bij de hand? Oude theezakjes to the rescue! Dompel je gebruikte zakje in heet water en laat dit mengsel afkoelen. Gebruik het daarna zoals mondwater en je slechte adem is meteen verdwenen.

[td_smart_list_end]

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '