Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Groenten en fruit kiezen volgens het seizoen is beter voor het milieu, je gezondheid, je smaakpapillen én je portefeuille.

Dit zijn de seizoensgroenten en -fruit in maart

Een nieuwe maand betekent nieuwe groentjes op je bord. Want volgens de groenten- en fruitkalender eten is goed voor het milieu, voor jezelf, voor je portefeuille én voor je smaakpapillen. Deze groenten en fruit zouden in maart op je boodschappenlijstje moeten staan.

Waarom seizoensgroenten en -fruit eten?


Meer seizoensgebonden groenten en fruit eten, dat is wat milieuorganisaties zoals Greenpeace ons vragen. Het is ten eerste vriendelijker voor het milieu, want de weersomstandigheden om die groenten- en fruitsoorten te telen moeten niet op een onnatuurlijke manier – zoals met verwarmde serres – nagebootst worden. Bovendien worden seizoensgroenten minder behandeld en zouden ze meer smaak hebben. Daarnaast is er ook nog het logische voordeel dat seizoensgroenten gewoon goedkoper zijn, aangezien de kosten om ze te kweken lager liggen. En zo breng je bovendien nog wat variatie in je menu. Wedden dat je enkele van onderstaande groenten nog nooit gebruikte?

Look


Wortel


Spruitjes


Witlof en roodlof


Spinazie


Asperges

Prei


Bloemkool


Rode biet


Raap


Pastinaak


Aardappelen


Schorseneer


Snijbiet


Kool (wittekool, rodekool, savooikool, boerenkool)


Selder


Aardpeer


Andoorn


Radijs


Ajuin


Citroen

Sinaasappel


Peer


Kiwi


Pompelmoes


Appel


[td_smart_list_end]

Meer food: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '