https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

SAMEN TEGEN ONTBOSSING: Alpro schenkt € 0,10 aan WWF per verkochte fles sojadrink

Robine van Tilburg
Alpro en het World Wide Fund for Nature (WWF) slaan de handen in elkaar in hun ECOmakala-project. Dat project draagt bij tot de bescherming van het Virungapark in Congo. Het leuke is dat we niet enkel aan de kant moeten staan applaudisseren, maar dat we allemaal ons steentje kunnen bijdragen.

 

ww

Het ECOmakala-project

 

Houtskool komt helaas niet zomaar uit de lucht gevallen. In het Virungapark in Oost-Congo worden massaal bomen gekapt voor de productie van houtskool ('makala' in het Swahili). Het ECOmakala-project van Alpro en WWF zorgt ervoor dat lokale boeren boomplantages aanleggen rond het park én dat lokale ondernemers houtkacheltjes produceren die minder houtskool produceren. Zo streven ze naar de bescherming van natuurlijke bossen, meer jobs en lagere energiekosten. Win-win-win! Meer info over het project vind je hier.

 

ww

Soja tegen ontbossing

 

Greet Vanderheyden is verantwoordelijke voor duurzame ontwikkeling bij Alpro en verduidelijkt het belang van sojaproducten in de strijd tegen ontbossing: 'Door soja te gebruiken voor menselijke consumptie, en niét als veevoeder, kunnen we onze ecologische voetafdruk enorm verkleinen en ontbossing tegengaan. 1 liter Alpro soya drink Original verbruikt niet alleen minder water en CO2 vergeleken met een liter halfvolle koemelk, het heeft maar liefst 2 keer minder landoppervlakte nodig. Bovendien gebruikt Alpro nooit ingrediënten die uit ontboste gebieden komen: de helft van onze sojabonen komt uit Europa, de andere helft uit Canada.'

 

Jij kan helpen!

 

'Dat is knap', kan je denken. Maar het knapste van het hele project is dat wij supermakkelijk kunnen meewerken aan het ECOmakala-project. Door een fles Alpro soya drink Original te kopen, schenk je € 0,10 aan het project. Geen gigantisch bedrag, wel een bijdrage die samen met alle andere bijdragen een groot verschil kan maken.

 

Hier kan je live het bij elkaar gesprokkelde bedrag door Alpro-drinkers volgen.

 

 

A photo posted by Flair België (@flairbelgie) on

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content