Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Libelle Lekker

Zowel voor zoetebekken als liefhebbers van hartige popcorn!

RECEPTEN: 5 x de perfecte homemade popcorn voor in je luie zetel

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist
Geen film- of Netflixmarathon zonder popcorn. Wij schuimden het wereldwijde web af op zoek naar de 5 lekkerste recepten voor homemade popcorn. Leg je in je luie zetel, voetjes omhoog en smullen maar!

Rood-wit-groene popcorn met M&M’s


Wat heb je nodig?

– 90 g maïskorrels

– 2 el plantaardige olie

– 100 g witte chocolade

– 1 handvol rode en groene M&M’s (al dan niet met pindanoten)

Hoe maak je het?

1. Laat de olie heet worden in een pan.

2.Strooi de maïskorrels erin en zet een deksel op de pan. Als alle popcorn gepoft is, draai je het vuur uit. Wacht nog twee minuten. Neem het deksel van de pan en doe de popcorn in een kom.

3. Smelt de witte chocolade au bain-marie. Hak de M&M’s grof. Meng ze samen met de witte chocolade door de popcorn.

4. Wacht een kwartiertje tot de chocolade weer hard geworden is. Smullen maar!

Recept via Libelle Lekker.

Tex-mexpopcorn met cheddar en zongedroogde tomaten


Wat heb je nodig?

– 50 g maïskorrels

– 3 el geraspte cheddar

– 5 zongedroogde tomaten (niet op olie)

– 1/2 kl knoflookpoeder

– 1/2 kl chilipoeder

– 1/2 kl komijnpoeder

– 1/2 kl zout

– 2 el boter

– 2 el arachideolie

Hoe maak je het?

1. Snij de tomaatjes in kleine stukjes. Verwarm de olie in een pan, doe de maïs erbij en zet het deksel op de pan. Schud af en toe met de pan, tot je de maïs niet meer hoort ploffen.

2. Smelt de boter in een sauspan, voeg de specerijen toe. Haal het deksel van de pan en giet de gesmolten boter over de popcorn, doe de tomaten en de geraspte kaas erbij. Schud de popcorn op tot alles een mooi glanzend laagje krijgt.

Recept via Libelle Lekker.

Pittige popcorn met kokos en tijm


Wat heb je nodig?

– 50 g maïskorrels

– 3 el kokosolie

– 1 handvol kokosschilfers

– 1 bosje verse tijm

– zout

Hoe maak je het?

1. Smelt de kokosolie in een hoge pan. Voeg de maïskorrels toe. Zet het deksel op de pan en wacht tot de korrels beginnen te poffen. Dat duurt 2 à 3 minuten.

2. Schud de pan op zodat alle korrels een laagje olie krijgen. Wanneer het poffen bijna gedaan is, zet je het vuur uit en laat nog 1 minuut rusten.

3. Haal het deksel van de pan en kruid naar wens met zout, kokosschilfers en tijm.

Recept via Libelle Lekker.

BBQ-popcorn met kaneel en gember


Wat heb je nodig?

– 100 g zachte boter

– 100 g bruine suiker

– 1 kl kaneel

– 100 g maïskorrels

– 4 kardemompeulen

– 2 cm verse gember

– 2 el arachideolie

Hoe maak je het?

1. Meng 100 g zachte boter met 100 g bruine suiker en 1 kl kaneel.

2. Rasp de gember tot je 1 volle kl hebt. Snijd de kardemompeulen open en plet de inhoud.

3. Smelt de kaneelboter. Meng de gember en kardemom eronder.

4. Doe de maïs in een aluminium bakje of hittebestendige pan. Meng de arachideolie eronder en dek af met een deksel of aluminiumfolie.

5. Zet de popcorn op de hete barbecue en laat de maïs poppen. Schud af en toe met de pan of het bakje. Meng de gepofte maïs met de gesmolten kruiden-kaneelboter.

Recept via Libelle Lekker.

Pink popcorn met rodebietensap


Wat heb je nodig?

– 50 g maïskorrels

– 100 g suiker

– 1 el rodebietensap

– 100 g boter

– 1 el plantaardige olie

Hoe maak je het?

1. Verhit de olie in een pan, strooi er de maïskorrels in en zet het deksel op de pan. Wacht tot de maïs begint te poffen, en schud de pan af en toe heen en weer tot het poffen gedaan is.

2. Smelt de boter en de suiker in een steelpan, voeg het bietensap toe, haal het deksel van de pan en giet het roze glazuur over de popcorn. Laat afkoelen en schep in kartonnen bakjes.

Recept via Libelle Lekker.

[td_smart_list_end]

Nog meer lekkers om deze hittegolf mee door te komen: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '