Home Lifestyle Food RECEPT: 8 x de bruschetta met een twist om deze hittegolf mee...

RECEPT: 8 x de bruschetta met een twist om deze hittegolf mee door te komen

Uitgebreid koken tijdens een hittegolf? Ain't nobody got time for that!

© Libelle Lekker

It’s getting hot, hot hot! Uitgebreid koken, zal er deze week dus níét inzitten. Deze 8 bruschetta’s met een twist zijn origineel, overheerlijk én staan in een handomdraai op tafel. Win-win!

1 / 8
Bruschetta met erwtjes, munt en geitenkaas
Bruschetta van aardappelen met drie toppings (glutenvrij)
Bruschetta met zalmsalade en rode ui
Bruschetta met tapenade van zwarte olijven
Bruschetta met gerookte paling en tuinboontjes
Bruschetta met geroosterde kerstomaatjes en burrata
Bruschetta met vijgen en honing
Bruschetta met tomatensalsa
Bruschetta met erwtjes, munt en geitenkaas
Bruschetta met erwtjes, munt en geitenkaas

Wat heb je nodig?

– 1 stokbrood

– 1 citroen

– 1 potje zachte geitenkaas

– 200 g erwten (vers of diepvries)

– 1 handvol verse munt

– 1 teentje knoflook

– grof zeezout en peper

Hoe maak je het?

1. Kook de erwtjes beetgaar in ongeveer 1 minuut. Giet af en spoel onder stromend koud water. Laat goed uitlekken. Rasp de citroenschil van een halve citroen en snij 4 blaadjes munt fijn.

2. Doe de erwtjes in een vijzel samen met een snuifje grof zout, ½ teentje knoflook, wat citroenrasp, enkele druppels citroensap en de fijngehakte munt. Plet de erwtjes in de vijzel (of met een vork op een bord) en kruid met peper. Zet fris weg tot gebruik.

3. Snij het stokbrood in sneden van 2 cm dik, leg de sneden op een bakplaat en bak licht krokant in de oven.

4. Besmeer elke snede met geitenkaas en beleg met de geplette erwtjes. Eindig met een beetje extra munt.

Recept via Libelle Lekker.

Bruschetta van aardappelen met drie toppings (glutenvrij)
Bruschetta van aardappelen met drie toppings (glutenvrij)

Wat heb je nodig?

– 4 vastkokende aardappelen

– olijfolie

– peper en zout

Voor de Italiaanse topping

– 2 tomaten

– 1 bol mozzarella

– basilicum

– balsamicoazijn

– olijfolie

Voor de garnalentopping

– 80 g gepelde garnalen

– 100 g zure room

– 1 el gehakte bieslook

Voor de ham-kaastopping

– 2 plakjes prosciutto

– 80 g verse kaas

– 40 g blauwschimmelkaas

Hoe maak je het?

1. Snij van elke aardappel schuine plakken van 1 cm dik. Wrijf in met olijfolie en bak krokant in een voorverwarmde oven op 180°C in 25 à 35 minuten. Maak intussen de toppings.

2. Spoel de tomaten, ontpit ze en snij het vruchtvlees in blokjes. Snij de mozzarella in blokjes en meng met de tomaat, 1 el olijfolie, 1 kl balsamicoazijn, enkele snippers basilicum, peper en zout.

3. Meng de zure room met peper, zout en bieslook.

4. Meng de blauwe kaas met de verse kaas.

5. Leg de ham 1 minuut tussen 2 vellen keukenpapier in de microgolfoven en bak krokant. Zet alles koel weg tot het serveren.

6. Beleg 4 aardappelplakken met de tomaat-mozzarellamix, 4 met een eetlepel kruidenroom en wat garnaaltjes en bestrijk 4 plakken met de blauwe-versekaas en een stukje prosciutto. Kruid met grove peper en zout.

Recept via Libelle Lekker.

Bruschetta met zalmsalade en rode ui
Bruschetta met zalmsalade en rode ui

Wat heb je nodig?

– 300 g zalmfilet

– 1 rode ui (gesnipperd)

– 1/2 bosje dille

– 2 el augurken

– 1 sjalot

– 200 g gemengde sla

– 200 ml zure room

– 1 brood (ciabatta)

– olijfolie

– peper en zout

Hoe maak je het?

1. Zet de oven op grillstand en verwarm voor. Bak de zalm in hete olijfolie aan beide kanten. Hak de dille fijn, mar hou een paar takjes apart voor de afwerking. Hak ook de augurkjes fijn. Snipper de sjalot. Laat de zalm afkoelen in de koelkast.

2. Maak de vis los met een vork. Meng er de augurkjes, dille, sjalot en zure room door. Breng op smaak met peper en zout.

3. Snij het brood in plakken en rooster ze. Snij de rode ui in ringen. Besmeer het brood met de zalmsalade en werk af met rode ui. Serveer met een groene salade.

Recept via Libelle Lekker.

Bruschetta met tapenade van zwarte olijven
Bruschetta met tapenade van zwarte olijven

Wat heb je nodig?

– ciabatta

– 2 teentjes knoflook

– 2 gezouten ansjovisfilets

– 200 g zwarte olijven (ontpit)

– verse basilicum

– olijfolie

– peper

Hoe maak je het?

1. Pel en snipper 1 teentje knoflook. Mix de olijven met de ansjovisfilets en de knoflook fijn in de blender. Voeg olijfolie toe tot je een mooie pasta bekomt en kruid met peper.

2. Snij het brood in sneetjes van 1,5 cm dik. Wrijf ze in met het resterende teentje knoflook, sprenkel er olijfolie over en gril ze kort langs beide kanten op de bbq.

3. Serveer de bruschetta met de tapenade en enkele blaadjes basilicum.

Recept via Libelle Lekker.

Bruschetta met gerookte paling en tuinboontjes
Bruschetta met gerookte paling en tuinboontjes

Wat heb je nodig?

– 1 roggebrood

– 200 g tuinbonen

– 200 g gerookte paling

– 250 g platte kaas

– 1 teentje geperste knoflook

– 1 el gehakte bieslook

– 1 el gehakte bladpeterselie

– 1 el gehakte munt

– 1 mespuntje cayennepeper

– olijfolie

– peper en zout

Hoe maak je het?

1. Blancheer de tuinbonen en verwijder het dunne vliesje. Meng de gehakte kruiden en de knoflook met de plattekaas. Breng op smaak met peper, zout en cayennepeper.

2. Snij het brood met een kleine dresseerring in zes mooie rondjes en rooster ze. Snij de paling in hapklare stukken.

3. Bestrijk de bruschetta met de plattekaas. Beleg met een stukje paling. Werk af met de tuinbonen, plukjes kervel en goudblaadjes. Besprenkel met olijfolie en serveer.

Recept via Libelle Lekker.

Bruschetta met geroosterde kerstomaatjes en burrata
Bruschetta met geroosterde kerstomaatjes en burrata

Wat heb je nodig?

– 1 stokbrood

– 1 handje verse basilicum

– 300 g kerstomaten

– 2 bollen burrata

– 1 teentje knoflook

– balsamicoazijn

– olijfolie

– peper en zout

Hoe maak je het?

1. Meng de kerstomaten met 2 eetlepels balsamicoazijn, 3 eetlepels olijfolie en kruid met peper en zout. Zet in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 15-20 minuten.

2. Snij het stokbrood in sneden van 2 cm dik, leg de sneden op een bakplaat en bak licht krokant in de oven. Wrijf daarna over elke snede met een teentje look.

3. Beleg elke snede met gebakken tomaatjes, stukken burrata en vers basilicum. Besprenkel met wat sap van de gebakken tomaatjes en peper en zout.

Recept via Libelle Lekker.

Bruschetta met vijgen en honing
Bruschetta met vijgen en honing

Wat heb je nodig?

– 12 sneetjes stokbrood

– 3 verse vijgen

– 12 takjes tijm

– 1 camembert

– 3 el honing

– 2 el balsamicoazijn

– olijfolie

– zwarte peper

Hoe maak je het?

1. Verwarm de oven voor op 200°C.

2. Snij de vijgen in kwarten, de camembert in 12 gelijke stukken. Bestrijk de sneetjes brood met wat olijfolie en gril ze goudbruin.

3. Verwarm de honing samen met de balsamicoazijn, 1 el olijfolie en 2 el water en laat zachtjes karamelliseren.

4. Leg op elk toastje een stukje kaas en een kwartje vijg. Druppel er de warme vinaigrette over en werk af met peper en tijm. Zet nog even in de oven, tot de kaas uitsmelt. Serveer meteen.

Recept via Libelle Lekker.

Bruschetta met tomatensalsa
Bruschetta met tomatensalsa

Wat heb je nodig?

– 6 trostomaten

– 4 takjes basilicum

– 3 teentjes knoflook

– 12 sneetjes brood

– 50 ml olijfolie

– peper en zout

Hoe maak je het?

1. Halveer de tomaten en verwijder de zaadjes. Snij ze in kleine blokjes en doe ze in een kom.

2. Pel en kneus de knoflook, doe ‘m bij de tomaten. Snipper de blaadjes basilicum en doe ze er ook bij.

3. Kruid de tomaten met peper en zout en giet er de olijfolie bij. Meng goed en doe alles in een bokaaltje. Sluit af en laat 24 uur marineren op een koele plek (maar niet in de koelkast).

4. Rooster net voor het serveren de sneetjes brood goudbruin. Verdeel de tomatensalsa over de toasts en besprenkel met de marinade. Serveer meteen.

Recept via Libelle Lekker.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.