Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
thaise gehaktsalade
©  Wout Hendrickx/Thomas Vanhaute

Culiredacteur bij Libelle Lekker Natalie Peeters deelt haar geheim om gehakt op smaak te brengen.

RECEPT: Thaise gehaktsalade met sojasaus als geheime ingrediënt

Natalie Peeters (38), culiredacteur bij @libellelekker en @quicherie_natalie, deelt haar geheim om het gehakt in haar Thaise gehaktsalade op smaak te brengen.

Dit heb je nodig (voor 4 pers.)

  • 1 krop ijsbergsla
  • 1/4 wittekool
  • 1/4 rodekool
  • 2 wortelen
  • 1 komkommer
  • 4 lente-uitjes
  • 400 g kippengehakt
  • 2 el sojasaus
  • 4 el ongezouten pindanoten, grof gehakt
  • ½ bosje koriander

Voor de dressing

  • 6 el limoensap
  • 4 el vissaus
  • 4 el rietsuiker
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 rode chilipeper, gesnipperd

Zo maak je het

  1. Maak enkele mooie blaadjes van de ijsbergsla los. Maak de kolen, wortelen en komkommer schoon. Snipper de witte- kool en rodekool met een mandoline of scherp mes. Rasp de wortelen. Maak met behulp van een spiralizer lange sliertjes van de komkommer. Pel en snij de lente-ui in schuine ringen.
  2. Roer alle ingrediënten voor de dressing los. Dresseer eerst de blaadjes ijsbergsla in een mooie grote kom. Vul met de wittekool, rodekool, wortelen en komkommer. Lepel er vervolgens flink wat van de dressing over.
  3. Bak het gehakt rul in de pan. Vetstof heb je daarbij niet nodig. Blus met de sojasaus, schep uit de pan en laat even uitlekken op keukenpapier.
  4. Verdeel het gehakt over de groenten en garneer met de lente-ui, pindanoten en verse koriander.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '