Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Monika Grabkowska via Unsplash

Zo vallen ze niet als een baksteen op je maag!

RECEPT: pannenkoeken met bruiswater als geheime ingrediënt

Robine van Tilburg (28), online coördinator bij @flairbelgie en gezicht van Zond(ig)dag, deelt haar recept voor pannenkoeken. En daarbij gebruikt ze het geheime ingrediënt bruiswater!

Dit heb je nodig (voor 15 stuks)

  • 4 eieren
  • 500 ml melk
  • 1 kl vanillearoma
  • 70 g witte kristalsuiker
  • 250 g bloem
  • een snuifje zout
  • 30 g gesmolten boter
  • 170 ml bruiswater

Zo maak je het

  1. Mix de eieren in je keukenmachine of met een handmixer.
  2. Voeg de melk toe. Doe er vervolgens het vanillearoma en de suiker bij.
  3. Voeg nu ook de bloem en het zout toe. Meng tot alles opgenomen is in het pannenkoekenbeslag. Voeg ook de gesmolten boter toe en meng.
  4. Nu ontbreekt alleen l’ingrédient suprême nog. Voeg het bruiswater toe en meng kort.
  5. Zet een koekenpan op een hoog vuur en laat heet worden. Smelt er een klontje boter in en begin pannenkoeken te bakken. You know the drill: omdraaien wanneer de bovenkant van het beslag droog is. Bak het hele beslag op die manier op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '