Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Het overheerlijke drankje is nu niet meer van onze Instagramfeed weg te slaan.

RECEPT: zo maak je de perfecte dalgonakoffie

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

De laatste weken worden we overspoeld door challenges en trends die zich als een lopend vuurtje op sociale media verspreiden. De fitnessoefeningen en TikTok-dansjes zijn we intussen een beetje beu geoefend, dus een nieuwe trend is meer dan welkom. En die komt dit keer overgewaaid vanuit het verre Zuid-Korea. Enter: de dalgonakoffie.


De naam verklapt het al: het is nog eens tijd voor een foodtrend, en wat voor een! De dalgonakoffie heeft intussen zowat elk socialemediakanaal veroverd en het wordt dan ook dringend tijd dat we ‘m zelf eens maken. Het drankje wordt bereid op basis van oploskoffie, suiker, heet water en opgeklopte melk of slagroom. Waar die gekke naam in godsnaam vandaan komt? De smaak van de koffie heeft iets weg van een dalgona, een toffee-achtig snoepje uit Korea dat vooral bij kinderen en toeristen heel geliefd is. Wij delen met jou ons favoriete recept!

Dit heb je nodig:

  • 2 tl oploskoffie
  • 2 tl kristalsuiker
  • 2 tl kokend water
  • Een snufje kaneel
  • 3/4 tas melk naar keuze

Zo maak je het:

  1. Doe de koffie, suiker en het kokend water in een kom en gebruik een mixer om het goedje (ongeveer 2 minuten aan een stuk) op te kloppen.
  2. Proef (opgepast: het zal sterk smaken!) en voeg de suiker toe. Kies eventueel zelf hoeveel suiker je aan het drankje wil toevoegen.
  3. Voeg de koffie toe aan de mok die voor 3/4 gevuld is met je favoriete melk, werk af met de kaneel en voeg eventueel enkele ijsblokjes toe.
  4. Roer goed met een lepel of rietje in de koffie.
  5. Laat het smaken en vergeet zeker geen foto te nemen! ?

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Meer lekkere drankjes:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '