Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pinar Kucuk via Unsplash

Wil jij dit jaar een healthy lifestyle nastreven?

Goede voornemens? 5 tips om je pizza gezonder te maken

Heb jij jezelf voorgenomen om in 2020 wat gezonder door het leven te gaan? Omdat pizza schrappen van je menu ons niet zo’n al te best idee lijkt, zijn hier enkele tips om je favoriete Italiaanse gerecht net dat tikkeltje gezonder te maken. Buon appetito!

1. Een lichter deeg


Ga je aan de slag met zelfgemaakt pizzadeeg? Vervang je witte bloem door bloemkool of quinoa bijvoorbeeld. Ook in de supermarkt vind je tegenwoordig al een heleboel gezondere alternatieven voor die klassieke pizzabodem.

2. Focus op de basis


Bestrijk het deeg niet met industriële tomatensaus, die bevat meestal veel suiker, maar kies voor mosterd. Ja, echt waar! Het geeft veel smaak en maakt het geheel niet te vettig zolang je geen al te dikke laag aanbrengt. Of maak je tomatensaus gewoon lekker zelf met verse tomaten, knoflook, kruiden en een beetje olijfolie. Op deze manier beperk je suiker, zout en additieven.

3. Exit: chorizo. Enter: kalkoenfilet.


Natuurlijk kies je het best van al voor een 100% vegetarische garnering, maar als je echt niet zonder je vleesje kan, raden we je aan om chorizo, salami of ham te vermijden en de voorkeur te geven aan kalkoenfilet. Je vermindert de calorieën op je pizza zonder dat je smaakpapillen het beseffen!

4. Met mozzarella of feta


Een pizza zonder kaas is geen pizza voor jou? Kies dan voor geraspte mozzarella of beter nog voor feta. Die laatste bevat minder calorieën.

5. Salad bar


De beste tip? Begeleid je pizza met een kleine salade. 1. Je eet wellicht maar de helft van je pizza (en hebt de volgende dag nog wat over om als lunch mee te nemen). 2. Deze tip zal je helpen om je hoeveelheid groenten en fruit per dag binnen te krijgen.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '