Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Belga Image

En daar bestaat een goede reden voor.

M&M’s mogen niet langer verkocht worden in Zweden

Robine van Tilburg
Robine van Tilburg chef online
M&M's zijn kleurrijke, verslavende, calorierijke, maar vooral overheerlijke chocoladesnoepjes. De pinda's en gepofte rijst, omhuld met chocolade een een krokant kleurlaagje behoren tot onze favoriete snacks. Waarom zou een land ze in godsnaam uit de rekken halen?

Dat vragen vele Scandinavische M&M's-fans zich momenteel vast ook af. Een Zweedse rechter heeft zojuist namelijk vastgesteld dat de witte 'm' die steevast op een M&M prijkt, plagiaat is van de 'm' die zich op de verpakking van Marabou bevindt, een Zweeds chocolademerk dat eigendom is van Kraft Foods.

 

Muggenzifterij, zou een mens dan impulsief durven denken. Maar voor een bedrijf met succesvolle chocolademerken zoals Milka, Côte d'Or en Toblerone achter zijn naam, heeft Kraft een grote concurrent aan Mars Incorporated (het bedrijf achter M&M's). Het bedrijf heeft er dus alle baat bij om rake klappen uit te delen aan Mars Incorporated.

 

M&M's mogen dus momenteel niet meer verkocht worden in Zweden. Mars Incorporated is volop op zoek naar een nieuw recept voor hun overheerlijke chocoladesnoepjes zónder de kleine 'm'. Tot dan zullen de Zweedse winkelrekken M&M-loos blijven.

via GIPHY

 

 

Meer nieuws vind je hier.

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '