Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Instagram @katie__toney

The best of both worlds!

MMM: drink eens koffie uit een donut

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

De Kenilworth Bakery in Australië heeft ongetwijfeld de speciaalste koffie van het moment: de koffiedonut. Neen, geen donuts met mokkasmaak, maar een donut waar je echt het zwarte goud uit kan drinken. Yum!


Kenilworth Bakery, een bakkerij uit Melbourne in Australië, wist ons favoriete ontbijt – een sappige donut met een lekker kopje koffie – te versmelten tot één yummie geheel. Porseleinen of stenen kopjes zijn zo saai als je eenmaal je koffie uit dit gebakje dronk. Je kan je ‘kop’ erna ook gewoon oppeuzelen!

https://www.instagram.com/p/BcMJegSBTVW/?taken-by=kenilworthbakery

Barista


In de koffiedonut zit er zoals bij de traditionele donut natuurlijk geen gat in het midden – thank God, we morsen zo al genoeg. De bakkerij holt de donut met kaneelsmaak uit, smeert er een dikke laag Nutella op – kwijl – en giet als finishing touch de espresso met melk in het gaatje. Om zeker te zijn dat ze de allerbeste koffie serveren, werken ze samen met de bekende Australische barista Fernando Santi.

Figuurtjes


Alsof de combinatie van een heerlijke donut en een lekkere koffie nog niet genoeg was, maakt Fernando nog eens prachtige figuurtjes in het melkschuim. Te mooi om op te eten? Neeeeih toch niet! Voor nog geen 7 euro per donut geef je ons er maar meteen twee. De klanten zijn alleszins laaiend enthousiast over de lekkernij op sociale media. ‘Het is fantastisch’, ‘Yummm’, en ‘Mijn twee favorieten in één’. De complimentjes vliegen in het rond.

Chocomelk


Er is ook een variant met warme chocolademelk voor diegenen onder ons die geen koffie lusten. Sugar overload ongetwijfeld, maar het ziet er oh zo lekker uit. Wie niet van plan is om in de nabije toekomst op reis te gaan naar Amerika, kan misschien zelf aan de slag met een paar donuts en een kopje zelfgemaakte koffie. Of we kunnen zoals bij de andere trends zoals de glitterkoffie hopen dat het overwaait naar onze koffiebars. Hint...

 

Lees ook:


 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '