Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Belga

Vreemd...

HUH: blijkbaar is het gezond om eierschalen te eten

Als jij af en toe een omeletje eet als ontbijt, is er niks vervelender dan wanneer je een stukje van de schaal in je eitjes laat vallen. Maar nu blijkt dat het best gezond is om af en toe wat eierschalen te eten. 

 

 

Volgens Mirror heeft het eten van eierschalen heel veel voordelen. De schalen bestaan voor 95 % uit calciumcarbonaat, wat heel belangrijk is voor je lichaam. 

Calciumcarbonaat wordt in sommige gevallen gebruikt tegen brandend maagzuur, en is ook heel goed voor je botten en gewrichten. In één eierschaal zit ongeveer 2 tot 3 keer de hoeveelheid calciumcarbonaat die je op een dag nodig hebt. 

 

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je rauwe schalen gaat zitten knabbelen. Het beste is dat je ze eerst kookt, zodat alle bacteriën doodgaan. Daarna moet je ze nog 15 tot 20 minuten in de oven bakken op 200 graden.  

Als laatste kan je ze in de blender malen tot een poeder dat je kan gebruiken in brood, pasta of zelfs pizzadeeg. Overdrijf er wel niet mee, want te veel calcium is ook niet gezond en kan weer andere lichamelijke klachten veroorzaken. 

 

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '