https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© @sam_ryanr via Instagram

De nieuwe hotspot opent op 7 juli de deuren op het Antwerpse Zuid.

HOTSPOT: nieuwe Antwerpse koffiebar Texas Coffee serveert koffie in een ijshoorntje

Antwerpen is weer een koffiebar rijker. Al kijkt Texas Coffee verder dan de klassieke doppio of flat white. In deze nieuwe koffie- en ontbijtzaak kan je binnenkort terecht voor kopi loewak, freakshakes, de strafste koffie ter wereld en… coffee cones.


Vanaf 7 juli is Volkstraat nr. 63 de nieuwste place to be op het Antwerpse Zuid. Bij Texas Coffee zal je zeven dagen op zeven een hele dag lang kunnen genieten van typisch Amerikaanse ontbijtgerechten zoals blueberry pancakes, peanut butter & jelly sandwiches en BLT’s, een boterham met bacon, lettuce and tomato oftewel spek, sla en tomaat.

Straffe koffie, freakshakes en cold pressed juices


Ook de koffie- en drankkaart klinkt veelbelovend. Buiten de klassieke espresso en latte vind je hier ook kopi loewak, ’s werelds duurste koffie die wordt gemaakt van koffiebonen die eerst werden opgegeten door de loewak, een civetkatachtige. Het vruchtvlees aan de buitenkant wordt verteerd, maar de koffieboon blijft intact. De bonen in de uitwerpselen worden met de hand verzameld, grondig gewassen en vervolgens licht geroosterd.

https://www.instagram.com/p/BU1n_j0ghwq/

Nog uniek op de kaart zijn de twee varianten van ’s werelds strafste koffie. Een stevige kop Death Wish Coffee bevat bijna 728 milligram cafeïne. Biohazard is een nog straffere variant met bijna 928 milligram cafeïne per mok. Ter vergelijking: een gewone kop koffie bevat tussen 80 en 150 milligram cafeïne. Beide koffies mogen dan ook niet gedronken worden door zwangere vrouwen en hartpatiënten.

Naast de duurste en strafste koffie ter wereld, brengt Texas Coffee ook de fotogeniekste koffie naar Antwerpen. Yep, dat lees je goed: we hoeven niet langer naar Amsterdam voor onze #CoffeeInACone. Woehoe! Alsof dat nog niet genoeg is, zal je er ook freakshakes kunnen drinken. Zeiden we al dat dit onze nieuwe favoriete koffiebar wordt?

https://www.instagram.com/p/BVm1RTTAHbj/

Wie niet zo’n koffieliefhebber is, hoeft niet te vrezen. Texas Coffee serveert ook heerlijke seizoensgebonden cold pressed juices van Filoes. Deze frisse sapjes zijn steeds puur natuur en worden gemaakt met verse groenten en fruit van een Kontichse boer.

Om de zes weken een nieuw interieur


Niet alleen de menu- en drankkaart is verrassend, ook het interieur van Texas Coffee is allesbehalve alledaags. De nieuwe koffiebar ging een samenwerking aan met interieurwinkel Rodendijk 18, die met hun prachtige meubels zorgen voor een gezellige huiselijke sfeer. Om de zes weken zal de inrichting van Texas Coffee volledig veranderen. Het hoeft niet meer gezegd: wij zijn laaiend enthousiast en razend benieuwd naar deze hotspot!

Praktisch


Volkstraat 63

2000 Antwerpen

Open van maandag tot vrijdag: 6.30u tot 18.00u. Keuken vanaf 8.30u. Zaterdag en zondag van 09.00u tot 18.00u.

Nog meer hotspots voor foodies om uit te testen in Antwerpen: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content