Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pixels

Alsof je er een nodig hebt...

Hier is nóg een reden om elke dag chocolade te eten

Goed nieuws voor alle chocolade-addicts: de wetenschap heeft nog een extra goede reden gevonden om elke dag chocolade te eten. (Alsof je die nodig had!)

Uit nieuw onderzoek van de American Heart Associaton (AHA) blijkt namelijk dat elke dag een stukje chocolade eten gelinkt kan worden met een gezonder hart. Wetenschappers aan de AHA onderzochten gedurende twee jaar de eetgewoonten van meer dan 1.100 volwassenen tussen 18 en 69 jaar. Zij vonden een correlatie tussen dagelijks ongeveer 100 mg chocolade eten en een lagere insulineresistentie en minder leverenzymen – twee dingen die gebruikt worden als indicator voor het risico op hart- en vaatziekten.

 

Maar dat is niet alles. Chocoladelovers zouden volgens het onderzoek ook jonger, beter opgeleid en meer fysiek actief zijn. Ook zouden ze over het algemeen minder kans hebben op chronische gezondheidissues dan mensen die niet dagelijks van een stuk zwart goud genieten.

 

Het is niet de eerste keer dat de wetenschap ons verblijdt met zo'n heuglijk chocoladenieuws. Eerder dit jaar verscheen er een andere studie waaruit bleek dat regelmatig een stuk donkere chocolade eten kan leiden tot een beter functioneren van de hersenen, inclusief een beter geheugen en sterkere cognitieve vaardigheden. Dus, omdat we inzitten met jullie gezondheid, stellen we voor om nu meteen een stuk chocolade (vooral die met 30 tot 70% cacao) van die reep te breken en vooral heel hard te genieten.

 

Bron: Bustle

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '