Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Nee Red Bull, 'love handles' zijn geen vleugels.

Het Gouden Windei 2016: Dit zijn de meest misleidende producten van het jaar

'Healthy bosbes- en frambozensap' dat gemaakt is van appels, druiven en meer suiker bevat dan Coca Cola? Het is maar een van de 7 dubieuze etenswaren die in de running zijn voor het Gouden Windei 2016: een jaarlijkse prijsuitreiking voor bullshitproducten, georganiseerd door foodwatch.org.

De andere kandidaten:

Jupiler alcoholvrij

Drie keer raden wat niet klopt aan dit product. Jupiler alcoholvrij bevat – tromgeroffel – 0,5% alcohol. En dat mag, dankzij de bijzonder lakse EU-regulaties! Wist je trouwens dat een 'gewoon' bier in Nederland maar 0,1% alcohol hoeft te bevatten? Er bestaan dus sterkere 'niet-alcoholische' dranken dan alcoholische. Kan je er nog aan uit?

Vitamin C Drops Anti-OxiFruits

Je fruit kan nooit anti-oxi genoeg zijn! Maar wat bevatten deze Vitamin C Drops nu precies? Wel, suiker en… suiker? Dat is alles. Het is 100% suiker, en da's al wat erin zit. Yum!

Jumbo Volkoren knäckebröd

Niet volkoren, bestaat vooral uit witte bloem, en verhoogt je risico op darm- en borstkanker. Dan toch maar een boterkoek bij het ontbijt.

Red Bull Energy Drink

Bomvol caffeïne en suiker. Het is dus absoluut not done dat op de achterkant van het blikje een pochend stukje staat over de vele 'topsporters' die het aanbevelen. Dat doen ze inderdaad, dankzij de gigantische sponsoring van Red Bull, maar met 10 suikerklontjes per blik is het echt geen drankje dat je achterover hoort te slaan tijdens je jogging. Of gewoon al: het effect van Red Bull op je hart, tanden en nieren is nefast.

Gedroogde kokos

Bevat 37% kokos. Wat zijn die andere 63% dan? Suiker en zetmeel, zo blijkt.

Optimel Griekse stijl drinkyoghurt honing walnoot smaak

 

Ooh, waar te beginnen? Vooreerst: dit product bevat 0% honing en walnoot. Zelfs geen walnootaroma! Wel bevat het de zoetstof sucralose, die in tegenstelling tot echte suiker niet wordt afgebroken in je lichaam, en je hele darmflora aan gort helpt. Ew.

 

Afbeeldingen: foodwatch.org

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '