https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© © IKEA

ECOTIP: deze fruit- en groentecondooms van IKEA maken je keuken milieuvriendelijker

Hoe vaak in je leven heb je al gevloekt op een rol plastic folie? Juist ja, veel te vaak. We merkten in het enorme assortiment van IKEA zonet de oplossing op. Deze kleurrijke voedseldeksels – wij vinden voedselcondooms leuker klinken, maar IKEA houdt het netjes – zijn niet alleen voordelig voor jouw bloeddruk, maar vooral voor de planeet. Dubbele winst!


 

Voedselcondooms


Het zit ‘m in de kleine dingen. Dat geldt ook voor het ecologischer maken van je leven: geen water in plastic flesjes kopen, rietjes weigeren, je eigen tas meenemen naar de supermarkt, enzovoort. Iets waar je misschien niet onmiddellijk aan denkt, is de vershoudfolie die je gebruikt om gesneden groentjes en fruit te bewaren in je koelkast, maar ook daar is dus een oplossing voor. Övermätt, een set van drie voedseldeksels in verschillende groottes, kost je maar 4,99 euro en is super handig. Het zijn een soort condooms in leuke kleurtjes die je over eten spant om het vers te houden.

Je kan de deksels gebruiken voor groenten en fruit zoals courgetten, appelsienen, peren en komkommers, maar ook voor flesjes, glazen en potjes. Groot pluspunt: ze zijn vaatwasserbestendig. Eentje om in meervoud in je grote blauwe zak te gooien tijdens het volgende uitstapje naar IKEA, denken wij dan. Of om online op te pikken!

Meer over een plasticvrij leven: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content