Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Victoria Shes via Unsplash

Het is veel makkelijker (en lekkerder!) dan je denkt.

LEKKER DUURZAAM: 9 boeken die je ecologisch(er) leren koken

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist


Wil jij je wagen aan een duurzame levensstijl, maar vind je het moeilijk om ecologisch te kokkerellen? Het is inderdaad een beetje zoeken naar hoe je een milieuvriendelijke maaltijd op je bord kan toveren, maar eens je er goed en wel mee weg bent, is het kinderspel. Dat bewijzen ook deze negen kookboeken die je leren om op een bewustere manier achter de potten en pannen te staan.


Om een van de grootste misverstanden de wereld uit te helpen: duurzaam koken staat niet per se gelijk aan vegetarische of veganistische maaltijden. Iedereen interpreteert duurzaam koken op zijn eigen manier. Van seizoensgebonden kokkerellen over werken met groentjes uit je eigen tuin tot meal preppen en fermenteren: de onderstaande kookboeken leren je de kneepjes van het vak om op je eigen manier ecologische maaltijden op tafel te zetten.

Vijf seizoenen, Jonathan Zandbergen

€ 31,99 – Bol.com

No food to waste, Jorun Verheyden

€ 17,99 – Bol.com

Lekker ecologisch!, Luk Naets

€ 39,75 – Bol.com

Estée kookt, Estée Strooker

€ 22,99 – Standaard Boekhandel

Eet Goed, Johan Rockström

€ 24,99 – Fnac

Het duurzame gezin, Ellen Dictus & Nikolas Sterck

€ 24,99 – Standaard Boekhandel

Meal prepping vegetarisch, Keda Black

€ 24,99 – Fnac

Minibijbel – Biologische keuken, Ysanne Spevack

€ 19,99 – Bol.com

Instock cooking

€ 14,95 – Bol.com



Meer kookboeken:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '