Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Euh, daar moeten we even over nadenken

BEWEZEN: kakkerlakkenmelk is goed voor elk. Drink jij mee?

Move over boerenkool, goijibessen en chiazaad, volgens Indiase onderzoekers is kakkerlakkenmelk het nieuwste superfood. Ja, dat lees je goed: kak-ker-lak-ken-melk. Het goedje zou bijzonder veel voedingswaarde hebben en een goed eiwitsupplement zijn voor sporters. Bottom's up?

Punctata Diploptera

De melk komt niet uit een verdwaalde stadskakkerlak, maar uit de Punctata Diploptera. Dat is een van de weinige kakkerlakken die levende kinderen baart. De melk die moeder-kakkerlak aan haar nageslacht geeft, bevat bepaalde kristallen. En die zijn volgens wetenschappers voedingsgewijs goud waard. De kristallen zijn als het ware een complete maaltijd. Ze zitten bomvol gezonde eiwitten, vetten en suikers. Kakkerlakkenmelk is volgens wetenschappers ook een goed eiwitsupplement voor sporters. De melk is calorierijk en geeft langdurig energie.

 

Laboratorium

Omdat kakkerlakken melken niet zo praktisch is, proberen wetenschappers de kristallen zelf te maken in een laboratorium. Misschien drinken we dan binnenkort met z'n allen een glaasje kakkerlakkenmelk bij het ontbijt. Wie weet.

 

Lees ook

Gek, dit is het gezondste deel van een avocado

Vergeet boerenkool, deze bladgroente is het nieuwe superfood

De lekkerste gerechten die Monica klaarmaakte in 'Friends'

Deze 4 healthy foods worden waarschijnlijk superpopulair in 2016

 

Bron: Rtlnieuws.nl

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '