Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Belga Image

Graag twee bollen vanille op de ontbijttafel

BEWEZEN: ijsjes maken ons klaarwakker

Vandaag is de Japanse Yoshihiko Koga onze favoriete held, want van de wetenschapper mogen wij een lekker bolletje ijs eten als ontbijt. Jiepie ja hee!   

Yoshihiko Koga is een professor psychologie aan de Kyorin University in Tokio. Waarschijnlijk is hij ook dol op ijsjes, want volgens de wetenschapper is het goed om een bolletje ijs te eten als ontbijt. Het zou je meteen wakker maken en daardoor ben je ook veel alerter in de loop van de dag.

 

Proef op de som 

 

Yoshihiko liet een groep proefpersonen meteen bij het opstaan drie lepels ijs eten, de andere groep – ook wel de pechvogels genoemd – kregen geen ijsje. Daarna moest iedereen enkele raadsels oplossen op de computer. Resultaat? De proefpersonen die een ijsje aten, deden dat veel sneller én beter. 

 

Helaas pindakaas is het eten van een ijsje niet zo best voor je gezondheid. Daarom voerde de professor nog een ander proefje uit. Hij liet een deel van de proefpersonen na het ontwaken ook ijskoud water drinken. Yoshihiko zag daar een gelijkaardig resultaat, maar in mindere mate. 

 

via GIPHY

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '