Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Even een opfrisser voor wie na de feestdagen weer wat gezonder wil eten.

8 dingen die je van je boodschappenlijstje moet schrappen als je gezonder wil eten

Calorieën tellen is allesbehalve gezond, maar sommige voedingsmiddelen zijn echte caloriebommetjes terwijl je een paar uur later alweer honger hebt. Begint jouw maag enkele uren na je ontbijt opnieuw te grommelen? Dan heb je wellicht alleen maar lege calorieën binnen en is het tijd om je voedingspatroon onder handen te nemen.

Lattes


Schuif je voor je de trein neemt ook nog aan voor een latte? Geloof ons, je bent niet alleen. Alleen kan je beter voor een gewone kop koffie kiezen of voor een theetje. In een latte zit er namelijk veel melk en suiker waardoor je veel lege calorieën naar binnen krijgt.

Wit brood


Brood is zeker niet de vijand als je gezond wil eten, maar witte boterhammen kan je beter skippen. Het bevat namelijk maar weinig nutriënten dus kies je beter voor een volkoren variant.

Fruitsap


Een glaasje fruitsap bij het ontbijt is een klassieker bij veel gezinnen, maar vruchtensappen bevatten enorm veel suiker. Kan je een glaasje appelsiensap toch niet missen ’s ochtends? Doe dan de extra moeite om je appelsienen zelf te persen.

Alcohol


Na een overdaad aan wijn, cava en andere feestelijke cocktails in december kan er in januari wel een glaasje minder vanaf. Zeker als je moe bent en een gebrek hebt aan energie kan een maand zonder alcohol je lichaam misschien deugd doen.

IJs


Als je een ijsje eet, heb je al snel een paar honderd calorieën binnen. En dan hebben we het nog niet gehad over de extra suikers die je eet als je ook kiest voor een rijkelijke laag chocoladesaus of slagroom.

Frisdrank


Frisdranken hebben geen voordelen voor je lichaam en zijn echte suikerbommetjes. Ook al kies je voor een light-variant ben je nog beter af met een glaasje water. Toch nood aan wat extra smaak? Laat wat muntblaadjes in je water trekken of voeg een schijfje limoen toe.

Gebakjes, koffiekoeken en donuts


Zeker in het weekend is het verleidelijk om naar de bakker te gaan voor een croissant, een chocoladebroodjes of een donut (of twee). Alleen bevatten deze gebakjes en koffiekoeken vaak minstens zo’n 300 calorieën. Ook zal je merken dat wanneer je sugar rush uitgewerkt is dat je al snel weer honger hebt.

Ontbijtrepen


Ontbijtrepen lijken een gezonde en makkelijke keuze voor wanneer je weinig tijd hebt, maar eigenlijk zijn ze dat allesbehalve. Let daarom goed op de verpakking. Als je ziet dat ze vol suikers en vetten zitten dan ben je beter af met wat vers fruit en een handjevol noten.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '