Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
Cheesy kaasrecepten
© Unsplash - Angela Pham

Het is National Cheese Lover's Day en dat moet gevierd worden!

13 cheesy recepten die je kaas-hart sneller doen slaan

Evi Van Houdt

Kaasliefhebbers, unite! Want in de VS vieren ze vandaag National Cheese Lover’s Day! Hoewel wij niet in de Verenigde Staten wonen, is elke reden een goede reden om kaas te eten. Wij vieren vanavond alvast met één van deze heerlijke kaasrecepten!

Cheese is life, daarom is het dus vanzelfsprekend dat we deze dag ook bij ons uitbundig vieren. Wij verzamelden de lekkerste kaasreceptjes waar ons kaas-hart spontaan sneller van gaat slaan. Smakelijk!

Mac ‘n’ cheese

We beginnen met een klassieker, want hoe je het ook draait of keert, macaroni smaakt áltijd. En je kan er veel meer mee doen dan je zou denken! Geen zin in de standaard klassieker? Geef dan een twist aan je gerecht met deze heerlijke parmahamversie.

Ricottadip

Van een burratadip tot de bekende ‘boat dip’, op TikTok passeerden ze allemaal al de revue. Ook de ricottadip is een echte klassieker, zeker deze met zongedroogde tomaatjes en ansjovis. Probeer bij je dip ook eens zelf oreganostengels te maken. Ze zijn supermakkelijk te maken en brengen je dip echt naar the next level.

Kaasfondue & champagne

Is National Cheese Lover’s Day écht een feestje voor jou? Dan kan de champagne niet ontbreken. Bij dit recept hoef je écht niet veel te doen. Zo kan jij ondertussen je medekaasliefhebbers entertainen, terwijl je champagnekaasfondue lekker staat te pruttelen in de oven. Tip: wissel naast stokbrood eens af met patatjes in de schil om te dippen.

Kaaskroketten

Wie kaas zegt, denkt ongetwijfeld ook meteen aan smeuïge kaaskroketten. Wil je je handen uit de mouwen steken op deze National Cheese Lover’s Day? Kies dan voor zelfgemaakte kaaskroketten met drie verschillende kazen. Natuurlijk kies je helemaal zelf welke kazen jij (extra) toevoegt.

Vierkazenlasagne

Als je érgens kaas in mag doen zonder schroom, is het wel in lasagne. Deze vierkazenvariant laat elke kaasfanaat instant watertanden. Je kan hem veggie maken, maar ook met gehakt of wat zalm is hij héérlijk. Smullen maar!

Enchilada

Ook in Mexico weten ze hoe ze kaas het best gebruiken. Enchiladas zijn supersimpel en toch o zo lekker. Én je hebt er niet veel voor nodig. Maak ze als hoofdgerecht of gebruik net kleine wrapjes en serveer ze samen met nog andere gerechtjes als kleine tapas. Ideaal voor een Mexican night! PS: wij zeggen niets als je meer kaas gebruikt dan het recept voorschrijft.

Cheesy potatoes

Dat kaas en patatjes een goede combi zijn, bewezen we al bij recept drie. Deze cheesy potato is dan ook gewoon puur genieten. Afhankelijk van de grootte van je aardappelen kan je ze als bijgerecht serveren, bijvoorbeeld bij een stukje vis, of net als hapje. En o ja, ze zijn echt supersimpel.

Flammkuchen bitte!

Flammkuchen, je kent ze ongetwijfeld vanop kerstmarkten. Gelukkig zijn ze ook makkelijk zelf te maken en hoef je dus niet te wachten tot het weer Kerstmis is. Tip: geen fan van uien? Ze zijn ook heel lekker met courgetteschijfjes!

Kip Alfredo

Kip, kaas en pasta. Een heilige combinatie waar je gewoon niet fout mee kan gaan. Kies eens voor deze gegratineerde variant, waardoor je een lekker korstje krijgt op je gerecht. Iets als té veel gratin bestaat niet, dus strooien maar!

Croque kaas

Welke kaas je ook verkiest, ze smaken állemaal goed op een croque-monsieur. En je kan er ook echt elke kant mee uit. Probeer deze versie eens met pizzakruiden voor een iets pittigere croque. Wij vinden hem ook superlekker met wat rode pesto en extra parmaham!

Pasta alla sorrentina

Natuurlijk kan een bol buffelmozzarella niet ontbreken in deze kaasspecial. En het allerliefst met deze heerlijke ovenpasta! Italianen gebruiken maar al te graag verschillende soorten kazen door elkaar en dat vinden wij allesbehalve erg! Tip: eet je vaak kaas? Kies er dan voor om een blok pecorino te kopen, die smaakt nog beter af dan voorgeraspte zakjes!

Pizza zoveel-kazen-als-je-wil

Bij deze homemade pizza gebruiken we mozzarella, gorgonzola, parmezaan en cambozola. Sounds good, right? Omdat het een bianco pizza is – eentje met witte bodem – wordt er in plaats van tomatensaus zelfs nog een vijfde kaas gebruikt, namelijk mascarpone. Tip: je kan dit recept ook perfect maken met een verse pizzabodem uit de winkel.

No-bake cheesecake

Ook de zoetebekjes onder ons kunnen kaasliefhebbers zijn. Deze heerlijke no-bake cheesecake is dan ook het ultieme kaasdessert voor de luie bakkers. Geen fan van blauwe bessen? Wat je erop doet kies je natuurlijk zelf!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '