https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© © Getty

Onder anderen Lady Gaga, Ed Sheeran, U2 en David Bowie namen er ooit een nummer en/of album op.

MUST VISIT: iconische muziekstudio in Dublin opent deuren voor publiek

Jolien Meremans

Dublin, de charmante Ierse stad staat ongetwijfeld ook op jouw bucketlist en werd zonet een heel aantrekkelijke hotspot rijker, want een van de meest iconische muziekstudio’s opent er zijn deuren voor het publiek. Welke legendes er zoal in het gebouw aan het werk gingen? Lady Gaga, Ed Sheeran, Ellie Goulding en David Bowie.


Bij de muziekfanaten zal de Ierse muziekstudio Windmill Lane Recording Studios ongetwijfeld bekend in de oren klinken. De studio kent een rijke muziekgeschiedenis en kreeg heel wat muzieklegendes over de vloer. De voorbije veertig jaar werden er dan ook een legio aan iconische rock- en popalbums gerealiseerd én nieuwe hits gecreëerd. Denk maar aan albums van Lady Gaga en Ed Sheeran, maar ook aan die van U2, The Rolling Stones en David Bowie.

Nieuw art-decogebouw


Het originele studiogebouw werd in 1978 geopend in Windmill Lane, maar compleet vernield door iets te enthousiaste U2-fans die er een sport van maakten om het pand binnen te dringen en te bekladden met graffiti. In 1988 verhuisde de studio naar een historisch art-decogebouw met drie verdiepingen in Ringsend Road in de befaamde Dublin Docklands. Het was oorspronkelijk een krachtcentrale voor het oude tramnetwerk van Dublin, maar werd volledig gerenoveerd en omgetoverd tot een prachtig pand waarin maar liefst drie verschillende opnamestudio’s werden gecreëerd.

En vanaf nu kan je zelf een kijkje gaan nemen in een van ‘s werelds meest bekende muziekstudio’s. De rondleiding biedt bezoekers een unieke kans om de creatie en productie van enkele van de meest iconische albums en liedjes van de afgelopen 40 jaar beter te begrijpen en geeft muziekfans en toeristen voor het eerst een blik achter de schermen van de muziekwereld. Dat doen ze met behulp van de allerlaatste technologische snufjes en storytelling.

Zo hopen ze de bezoekers op een unieke manier de studio’s en hun geschiedenis te laten verkennen. Ze krijgen ook de kans om een ​​(virtuele) band te ontmoeten en hun favoriete muziek te mixen. De rondleiding duurt een klein uurtje, maar omdat de studio’s nog steeds actief gebruikt worden, moet je wel op voorhand reserveren. Dat doe je hier. Benieuwd naar wat er nog te beleven valt in Dublin? Misschien is ook deze (magische) hotspot iets voor jou!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content