https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Shutterstock

Herkenbaar?

Dit zijn de grootste blunders waardoor mensen hun vlucht missen

Herlinde Matthys

Je kijkt al maanden uit naar die deugddoende vakantie… en dan is het eindelijk zover. Je staat aan de incheckbalie, klaar voor vertrek, maar… Je identiteitskaart is verlopen! Deze en tal van andere blunders zijn dagelijkse kost op de luchthaven. Wij sommen ze op: de meestvoorkomende flaters waardoor mensen hun vlucht missen.


De zomervakantie staat voor de meesten voor de deur, en dat betekent dat we ons Belgenlandje voor een weekje of twee vaarwel zeggen en andere oorden opzoeken. Je vlucht naar die tropische bestemming missen is voor velen een van de grootste nachtmerries. Toch zijn er in juli en augustus elke dag zo’n 50 reizigers – enkel en alleen al op Brussels Airport en klant bij de reismaatschappij Connections – die hun vliegtuig zien vertrekken zonder dat ze er zelf op zitten.

We kunnen soms vloeken omdat onze vlucht vertraging heeft of zelfs afgeschaft wordt door stakingen op de luchthaven of andere technische problemen, maar een groot aantal mensen kan het niet op iets of iemand anders steken dat ze hun reis met een paar uur of een dag ingekort zien. Connections vertelt in Het Nieuwsblad dat het er tijdens de zomermaanden grof geschat 50 per dag zijn.

Eigen schuld, dikke bult


Maar hoe komt het nu dat zo veel mensen erin slagen hun vliegtuig te missen? Anke Fransen van Brussels Airport lijst de meestvoorkomende blunders op. Eén daarvan is dat je op de verkeerde luchthaven staat. ‘Het gebeurt dikwijls dat reizigers in Brussel staan, terwijl ze eigenlijk in Charleroi moesten zijn’, aldus Anke in Het Nieuwsblad.

Voor je binnenkort laaiend enthousiast naar de luchthaven vertrekt, check je misschien best eerst het lijstje hieronder. You’re welcome!

  • Je spelde je naam verkeerd op het ticket
  • Je identiteitskaart of paspoort is verlopen
  • Je bent het kinderpaspoort van je kleine spruit vergeten
  • Je hebt geen reisvisum
  • Je bent de terugvlucht vergeten te boeken
  • Je bent niet in orde met je inentingen
  • Je hebt je vergist van luchthaven
  • Je bent in slaap gevallen aan de gate


Voor wie nog wat reisinspiratie nodig heeft:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content