https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© © Disney

Er werden muurschilderingen gemaakt in Antwerpen, Brussel, Gent, Luik en Charleroi.

Disney viert lancering van Disney+ in ons land met een nationaal streetartparcours

Jolien Meremans

Nog één dag en dan is het ein-de-lijk zover: de lancering van Disney+. Om ons te bedanken voor ons geduld én om de lancering te vieren, sloeg Disney de handen in elkaar met vijf gerenommeerde Belgische street artists. Zij maakten een nationaal streetartparcours dat volledig in het teken staat van, jawel, Disney!


De vijf talenten gingen aan het werk in vijf verschillende steden: Gent, Antwerpen, Brussel, Charleroi en Luik. Voor hun kleurrijke murals haalden ze inspiratie bij de vijf legendarische entertainmentmerken die hun thuis vonden op Disney+: Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic. Leuk weetje: het zijn de mensen van de Gentse non-profitorganisatie Wallin’ die de job als curator van de streetartexpo op zich mochten nemen. En wat ons betreft hebben zowel zij als de artiesten heel goed werk geleverd!

Antwerpen


The Mandalorian‘ is ongetwijfeld een van de series waar we het meest naar uitkijken. En dat is niet geheel toevallig, want Disney gebruikte de serie als zijn vlaggenschip om Disney+ te promoten. De reeks speelt zich af in het ‘Star Wars’-universum en vindt plaats na de val van het Galactische Keizerrijk en vóór de opkomst van de First Order. Een eenzame premiejager moet er een aantal beproevingen doen in de rand van het sterrenstelsel. Ook Toon Van Ishoven (@toonvanishoven) kijkt enorm hard uit naar de serie en kreeg daarom de eer om een muurschildering van een gigantische Mandalorian én The Child op het Leopoldplein in Antwerpen te maken.

© Disney

Gent


Kitsune Jolene (@kitsunejolene) ging aan de slag in Gent en liet zich inspireren door ‘The Marvel Hero Project’, een Disney+ Original die verschillende jonge helden in de kijker zet. Ze hebben één voor één een ander opmerkelijk verhaal en brachten dankzij hun moed en goedheid een positieve verandering in hun gemeenschap teweeg. Marvel is hen daar ontzettend dankbaar voor en stelt hen in de documentairereeks dan ook als ware superhelden voor.

Brussel


Ook de Nieuwe Graanmarkt in Brussel werd in een nieuw jasje gestoken, want Cee Pil (@ceepil) maakte er op een garagepoort een prachtig kunstwerk dat volledig gebaseerd is op de ‘Disney Imagineering Story‘. Die zes uur durende saga van regisseur Leslie Iwerks neemt je mee in de tijd en pluist de geschiedenis, het heden én de toekomst van Walt Disney Imagineering uit. Bij die ontwerp- en ontwikkelingstak horen artiestenstudio’s, een designcentrum, denktank en een innovatielaboratorium waar creatievelingen samenkomen om ideeën tot leven te brengen en de ‘gelukkigste plekken ter wereld’ (lees: pretparken) mogelijk te maken.

© Disney

Charleroi


In Charleroi kan je dan weer de Forky-muurschildering van de artiest Smok (@_smok_) bewonderen. In het Disney+-programma ‘Forky Asks A Question’ stelt Forky, een tot speelgoed omgetoverde vork, belangrijke vragen over hoe de wereld nu precies in elkaar zit. Zo wil hij een concreet antwoord op de vraag ‘Wat is liefde?’ en wil hij weten wat de tijd precies inhoudt. In de eerst tien afleveringen zal telkens één belangrijke levensvraag beantwoord worden.

© Disney

Luik


Street artist Whoups (@oceane_cornille) mocht in haar eigen stad aan de slag en creëerde een adembenemende muurschildering die volledig in het teken staat van National Geographic. Ze haalde haar inspiratie bij de oceaan, en dat deed ze niet voor niets. Onze aarde bestaat voor 70 % uit water en is daarom het onderwerp van verschillende National Geographic-programma’s. Van een pareltje gesproken!

© Disney

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content