Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

6. Vergeet je gewicht, kijk naar je lichaamsbouw.

9 dingen die je moet weten voor je gaat shoppen voor een bruidsjurk

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Of je er nu al naar uitkijkt sinds je een klein meisje was, of er gigantisch tegenop ziet: voor je de bruidsjurk van je dromen gaat uitkiezen, zijn er enkele dingen die je moet weten. Wij zetten de belangrijkste pijlers op een rijtje.

Meer weddingcontent? Laat je inspireren door ons weddingmoodboard op Pinterest!

Hou je entourage beperkt

Je girl squad inclusief je moeder, schoonmoeder, zus én nichtjes meenemen naar de bruidsboetiek is géén goed idee. Beperk je entourage tot 2 à 3 personen die jou (en je smaak) door en door kennen.

Zo zal je niet in de war geraken door de vele uiteenlopende meningen die je toch alleen maar stress bezorgen.

Bereid je voor op extra kosten

Onthoud dat het budget voor je bridal look niet alleen je jurk inhoudt. Ook je lingerie en accessoires zoals schoenen, een sluier, hoed of tiara en juwelen, moet je hier bijrekenen.

Om nog maar te zwijgen over de retouches die er moeten gebeuren aan je jurk. Hou deze extra kosten in het achterhoofd wanneer je de winkelbediende je finale budget toevertrouwt. 

Vergeet je lingerie en schoenen niet

Indien mogelijk is het een goed idee om alvast je lingerie en schoenen mee te nemen naar de afspraak. Zo heb je meteen al een idee van hoe het volledige plaatje er uiteindelijk zal uitzien.

Heb je voor jezelf uitgemaakt om te trouwen met een chignon of visgraatvlecht? Ga dan niet met losse lokken bruidsjurken passen, om diezelfde reden.

Maak alvast een moodboard

Voor vele bruiden een no-brainer, maar voor sommigen misschien toch niet zo vanzelfsprekend. Met een zelfgemaakt moodboard kan de winkelbediende in een opslag zien wat voor type bruid je bent en welke jurken jouw voorkeur hebben.

Op die manier kan er sneller een selectie worden gemaakt en hoeft de pasbeurt niet langer te duren dan nodig. Al zou je niet de eerste bruid zijn die met een totaal andere jurk buitenwandelt dan degene die ze initieel in gedachten had.

Laat je niet ontmoedigen

Vind je bij de eerste bruidsboetiek die je aandoet je gading niet? Don’t sweat it!

In ons land alleen al worden er honderden bruidslabels verkocht. Laat je dus niet ontmoedigen als je niet meteen the dress vindt. Keuze genoeg, zowel offline als online!

Vergeet je gewicht, kijk naar je lichaamsbouw

Concentreer je tijdens het passen niet op je gewicht, maar op de vorm van je lichaam. Je gewicht kan constant fluctueren, zeker tijdens stressvolle situaties (zoals het plannen van een huwelijk, bijvoorbeeld).

Laat je gewicht dus geen doorslaggevende factor zijn tijdens de zoektocht naar een bruidsjurk. Concentreer je liever op jurken die flatterend zijn voor jouw figuur en die je a million bucks doen voelen.

Maak altijd een afspraak

Tuurlijk kan je geluk hebben en bij het binnenwandelen van een bruidsboetiek een winkelbediende weten strikken die tijd voor je heeft.

Maar als je er 100% zeker van wil zijn dat je zijn of haar onverdeelde aandacht hebt tijdens je pasbeurt, is het slim om op voorhand een afspraak te maken.

Sla de eerste dag van de sample sale over

Aangezien bruidsjurken soms duizenden euro’s kunnen kosten, is het volledig begrijpelijk dat je er als de kippen bij wil zijn wanneer jouw favoriete bruidsboetiek een sample sale organiseert.

De eerste dag van zo’n sample sale kan echter ongelofelijk druk en overweldigend zijn. Doe jezelf een plezier en bel op voorhand om te vragen hoe lang de sample sale duurt. Wedden dat het op dag 3 al heel wat minder druk zal zijn?

Opteer voor een weekdag

Haast en spoed is zelden goed, en dat geldt zéker tijdens het shoppen voor een bruidsjurk. Wil je minstens een uur lang de onverdeelde aandacht van de winkelbediende?

Opteer dan voor een afspraak op een weekdag. Zaterdag zijn sowieso de drukste dagen voor een bruidsboetiek, een weekendafspraak raden we je dan ook af.

Sta je op trouwen? Lees dan ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '