Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Slechte slaper? Zo los je het op!

Dankzij deze 6 tips wordt jouw slaapkamer de perfecte omgeving om te slapen

Geraak jij ook zo moeilijk uit bed, elke ochtend weer? Misschien moet je eens iets aan je kamer veranderen. Met deze 6 tips heb jij in geen tijd een ‘sleep-friendly‘ slaapkamer.


 

Slechte slaper? Tijd om daar iets aan te doen! De National Sleep Foundation heeft namelijk een lijstje van zes gemakkelijke (en bijna gratis) tips uitgewerkt zodat jouw slaapkamer de perfecte omgeving wordt om in te slapen.

 

1. Dim de lichten een uurtje voordat je naar bed gaat. Zo weten je hersenen dat het tijd is om in slaapmodus te gaan. Zorg ook voor verduisterende gordijnen om het ’s nachts zo donker mogelijk te houden.

 

2. Je moet je ontspannen en zen voelen in je slaapkamer. Kies voor kleuren die je mooi vindt. Het helpt ook om je kamer netjes en rommelvrij te houden, en om je bed elke ochtend op te maken.

 

3. Een koele kamer, tussen 15° en 19°, zorgt voor de beste nachtrust.

 

4. Kies voor de juiste matras, kussens en lakens. Hou je van een zachte matras en kussens? Kies daar dan voor. Maak een keuze waar jij je goed bij voelt en hou rekening met je slaappositie.

 

5. Verminder lawaai in je huis of buiten. Een waaier kan bijvoorbeeld voor een kalmerend achtergrondgeluid zorgen.

 

6. Omring je met geuren die je lekker vindt. Lavendel zorgt er bijvoorbeeld voor dat je hartslag en bloeddruk naar beneden gaan, wat dan weer bevordelijk is voor je humeur en waardoor je ontspannen naar bed gaat.

 

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '