Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Het romantische spektakel strijkt vanaf maart neer in onze hoofdstad.

MUST VISIT: Candlelight, een magisch concert bij kaarslicht

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Klassieke muziek is niet voor iedereen weggelegd, maar voor wie het toch fijn vindt om af en toe een échte klassieker op te zetten, hebben we goed nieuws. Er strijkt binnenkort namelijk een gloednieuw en übergezellig concept neer in ons land: Candlelight, een concert bij kaarslicht.


Je moet zelfs geen fan van Mozart of Chopin zijn om Candlelight te appreciëren. Alleen al voor de sfeer en gezelligheid is het unieke concert een ticket of misschien zelfs date night waard. Na een overweldigend succes in Parijs en New York komt de entourage van Candlelight een paar dagen naar ons land. Aan welke magische toestanden je je zoal mag verwachten? Een aantal gebouwen in Brussel zullen enkel en alleen verlicht worden met kaarsjes terwijl jij van een prachtig en intiem muziekspektakel kan genieten.

Franck Laurent-Grandpré


Hoe de planning er precies uitziet? De Franse muziekgroep Yako Quartet zal op 5, 17 en 18 maart titels van Beethoven en Mozart brengen in de Protestantse Kerk. Je kan de pianist Eric Artz aan het werk zien op 16 en 17 april in het prachtige Théâtre du Vaudeville, op een steenworp van de Grote Markt. En op 9 en 10 april zal pianist Franck Laurent-Grandpré het beste van zichzelf geven tijdens een paasconcert in La Tricoterie.

Tickets kosten momenteel tussen de €15 en €25, maar naarmate de plaatsen schaarser worden, zal ook de prijs stijgen. Snel zijn, is dus de boodschap! Meer info, de volledige programmatie en tickets vind je op de website!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '