Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Alexandra I. via Unsplash

Elk weekend wordt een nieuwe route onthuld.

Brussel lanceert 10 fietsroutes die je een andere kijk geven op (de omgeving van) onze hoofdstad

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

De Nieuwstraat, het Atomium, het Terkamerenbos, de Europese wijk,… Je zou denken dat je Brussel na al die citytripjes als je broekzak kent, maar daar zijn ze bij Mobiliteit Brussel nog niet zo zeker van. Daarom onthullen ze tijdens de zomervakantie maar liefst tien nieuwe fietsroutes die je onze hoofdstad en haar omgeving pas écht leren ontdekken.


Mobiliteit Brussel slaat deze zomer de handen in elkaar met leefmilieu Brussel, Waals-Brabant, Toerisme Vlaams-Brabant, Toerisme Vlaanderen én visit.brussels. Tijdens de zomervakantie lanceren ze elk weekend een nieuwe inspirerende fietsroute in en/of rond Brussel, ver weg van de platgetreden paden. Het doel: onder hun motto ‘trap deze zomer eens helemaal door’ iedereen in beweging brengen én onze hoofdstad in de kijker zetten.

Twee routes


‘We willen iedereen aanmoedigen om de fiets ook als vrijetijdsmiddel te gebruiken. Tien routes bewijzen dat je op enkele kilometers van het stadscentrum volledig gedesoriënteerd kan raken door de kastelen van het Pajottenland of de heuvels en bossen van Waals-Brabant‘, aldus Elke Van den Brandt, Brussels minister van Mobiliteit, in een persbericht. En dat kan met de eerste routes die vorig weekend werden gelanceerd geen probleem zijn. Ze voeren je in een aantal pedaalslagen van de hoofdstad naar de boerenbuiten. De eerste route brengt je naar het Pajottenland, het Toscane van het Noorden. De tweede route nodigt je uit om de heuvels en uitgestrekte bossen van Vlaams- en Waals-Brabant te verkennen.

Wil je de routes zelf eens uittesten? Dan kan je je op de website van bike.brussels inschrijven zodat je elk weekend een nieuwe route in je inbox ontvangt en ze als gpx-bestand kan downloaden. De routes worden ook gedeeld op de Instagrampagina.


Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Meer fietspiratie:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '