Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Alexandra I. via Unsplash

Er wordt elke week een nieuwe route onthuld.

Brussel lanceert 9 fietsroutes die je een andere kijk geven op (de omgeving van) onze hoofdstad

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

De Nieuwstraat, het Atomium, het Terkamerenbos, de Europese wijk,… Je zou denken dat je Brussel na al die citytripjes als je broekzak kent, maar daar zijn ze bij Brussel Mobiliteit nog niet zo zeker van. Daarom onthullen ze tijdens de zomervakantie maar liefst negen nieuwe fietsroutes die je onze hoofdstad en haar omgeving pas écht leren kennen.

Mobiliteit Brussel lanceert tijdens de zomervakantie elke week een nieuwe inspirerende fietsroute om Brussel al trappend te ontdekken. In totaal zullen er negen nieuwe routes doorheen de negentien Brusselse gemeentes uitgestippeld worden die je naar de vier uithoeken van onze hoofdstad brengen, en dat ver weg van de platgetreden paden.

Twee routes

‘We weten dat steeds meer Brusselaars de fiets gebruiken om zich te verplaatsen. Maar de fiets kan ook dienen om je te ontspannen of om Brussel op een goedkope en aangename manier te beleven’, aldus Elke Van den Brandt, Brussels minister van Mobiliteit, in een persbericht. En dat kan met de eerste routes die afgelopen weekend werden gelanceerd geen probleem zijn. Ze voeren je in een aantal pedaalslagen naar een andere coté van onze hoofdstad. De eerste route maakt een lus rond het centrum, de tweede nodigt je uit om het groene hoge noorden (lees: van Schaarbeek richting Evere) te verkennen.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Wil je de routes zelf eens uittesten? Dan kan je je op de website van bike.brussels inschrijven zodat je elk weekend een nieuwe route in je inbox ontvangt en ze als gpx-bestand kan downloaden.

Meer fietspiratie:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '