Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pexels

Heb jij stiekem ook een obsessie voor macabere verhalen?

7 bloedstollende thrillers voor fans van series als ‘Dark’ en ‘Black Mirror’

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist


Bingewatchte jij ‘Dark’ en ‘Black Mirror’ in no time? Dan is de kans groot dat jij niet terugdeinst voor bloedstollende verhalen met een macaber kantje. Wil je die spannende series nu inruilen voor beklijvende boeken die je minstens even hard zullen achtervolgen? Dan moet je deze zeven boeken zeker aan je must-reads toevoegen!

Verlichting, Stephen king

Scott Carey ondervindt dat het getalletje op zijn weegschaal blijft dalen, maar zijn uiterlijk blijft gek genoeg onveranderd. En dat is niet het enige mysterieuze wat hem overkomt: hij krijgt het aan de stok met zijn nieuwe buren, een lesbisch koppel dat een restaurant wil openen. De twee vrouwen worden echter niet vriendelijk onthaald in het dorp en de eens zo conservatieve Scott besluit om zijn vooroordelen aan de kant te schuiven en te investeren in hun zaak. Zijn persoonlijkheid verandert zonder dat hij dat zelf in de hand heeft en zijn mysterieuze gewichtsverlies brengt het beste in hem naar boven. Wat is er met de oude Scott gebeurd?

€ 16,99 – Bol.com

In de maneschijn, M.J. Arlidge

Er zweeft een extreem dodelijke en mysterieuze gedaante door het bos. Eerst worden tientallen paarden dood teruggevonden, daarna zijn het onschuldige mannen en vrouwen die, nadat ze verdwalen in het bos, door een gedaante zonder gezicht op een gruwelijke manier om het leven worden gebracht. Detective Helen Grace probeert uit te zoeken wat de moorden zouden kunnen betekenen, of de macabere gebeurtenissen zouden kunnen wijzen op een occulte samenzwering en waarom de dader maar niet geïdentificeerd kan worden.

€ 19,99 – Fnac

Onder de huid, Sara Flannery Murphy

De jonge Edie heeft alles wat ze nodig heeft: een leuke familie, goede vrienden en een unieke job. Ze werkt als zogenaamde ‘body’ voor een instituut. Het is haar taak om met behulp van een drug voor korte tijd de persoonlijkheid van een overledene over te nemen, zodat haar cliënten ook na de de dood nog met hun dierbaren kunnen praten. Edie verlangt naar de vergetelheid die het werk met zich meebrengt, maar raakt geobsedeerd door haar cliënt Patrick. Zijn vrouw stierf in vreemde omstandigheden en hoewel Edie normaal gezien altijd op haar hoede is, krijgt ze gevoelens voor hem. Zonder het zelf te beseffen brengt ze haar werk én zichzelf in gevaar.

€ 19,99 – Standaard Boekhandel

Hou je ogen open, Holly Seddon

Sarahs man ontdekt dat ze een heleboel geheimen heeft en zet haar op straat. Ze wil er alles aan doen om haar dochter terug te kunnen zien, maar dat betekent dat ze daarvoor haar verleden achter zich moet laten. Voordat ze dat kan doen, moet ze eerst haar tweelingzus Robin, die ze in geen jaren heeft gezien, zien te vinden. Maar Sarah is blijkbaar niet de enige die op zoek is naar haar verdwenen zus...

€ 20,99 – Bol.com

Door het sleutelgat, Ruth Ware

Rowan vindt haar ultieme droomjob: ze kan aan de slag als nanny in een luxueus landhuis én krijgt daarvoor een riant loon. Ze pakt meteen haar koffers en trekt naar Heatherbrae House, waar ze op slag verliefd wordt op de prachtige woning, het omliggende bos én de vriendelijke familie waar ze voor moet werken. Maar Rowans droom wordt al snel een regelrechte nachtmerrie: het lijkt te spoken in het huis en een van de kinderen wordt zonder enige verklaring dood teruggevonden, waarna Rowan in de cel belandt en beschuldigd wordt van moord.

€ 20,99 – Bol.com

Echo, Thomas Olde Heuvelt

Nick Grevers trekt samen met zijn beste vriend Augustin naar de Maudit, een afgelegen berg in de Zwitserse Alpen. Er is weinig geweten over de berg, maar de twee beslissen uiteindelijk toch om hun klimmateriaal in te pakken en hem samen te trotseren. In het natuurgebied dat rond de bergketen ligt; is het ongewoon stil en ze krijgen als snel het onheilspellende gevoel dat ze er niet alleen zijn. Niet veel later ontwaakt Nick uit een coma en krijgt hij te horen dat Augustin dood is. Nick is volledig verminkt, maar heeft geen flauw idee hoe hij de brandwonden in zijn gezicht heeft opgelopen. Wat hij wel weet, is dat het trauma van het ongeluk hem blijft achtervolgen.

21,99 – Bol.com

Furie, Katie Lowe

Violet krijgt na de dood van haar vader en zus een studiebeurs voor Elm Hollow Academy, een prestigieuze meisjesschool met een zwarte geschiedenis. Ze raakt er bevriend met drie andere meisjes en samen hebben ze een gemeenschappelijke interesse: hekserij en occultisme. Maar dan raakt een van de vier meisjes op mysterieuze wijze vermist. Negen maanden later wordt haar levenloze lichaam teruggevonden en Violet ontdekt dat haar dood weleens een verband zou kunnen hebben met de lugubere gebeurtenissen die er zich in 1998 hebben afgespeeld.

€ 11,99 – Standaard BoekhandelMeer leesplezier:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '