Home Lifestyle Boeken Na ‘Midnight Sun’ werkt Stephenie Meyer aan nog 2 extra ‘Twilight’-boeken

Na ‘Midnight Sun’ werkt Stephenie Meyer aan nog 2 extra ‘Twilight’-boeken

Goed nieuws voor fans van de populaire saga!

twilight
© Summit Entertainment

‘Midnight Sun’ ligt nog maar net in de winkelrekken of Stephenie Meyer heeft de smaak alweer te pakken. Zo kondigde de ‘Twilight’-auteur aan dat ze in de toekomst nog twee extra boeken wil uitbrengen die het verhaal van de populaire saga vertellen. Yes, please!

Goed nieuws voor alle fans van ‘Twilight’. Stephenie Meyer, de auteur van de boeken, heeft namelijk nog heel wat te vertellen. Zo bracht ze deze maand nog ‘Midnight Sun’ uit, een variant op het eerste boek, waar we alles door de ogen van Edward beleven. Maar dat is nog lang niet alles, want in een recent, virtueel evenement voor Books-A-Million vertelde Meyer dat ze momenteel nog twee extra ‘Twilight’-boeken aan het schrijven is! En dat is nieuws waar wij alleen maar vrolijk van kunnen worden!

Twee extra boeken

‘De grote lijnen zijn af en ik heb al een hoofdstuk geschreven van wat ik denk dat het eerste boek zal worden. Het is er, maar ik ben momenteel nog niet klaar om het te brengen. Eerst wil ik iets compleet anders doen’, aldus Stephenie Meyer in een verslag van USA Today.

Hoe de twee nieuwe verhalen in elkaar zitten, blijft nog even geheim. Zo is het voorlopig niet duidelijk of de vervolgverhalen gebaseerd zullen zijn op ‘Midnight Sun’. Al lijkt dat laatste onwaarschijnlijk. Stephenie Meyer vertelde namelijk in een interview met New York Times dat ze het niet heel erg aangenaam vond om vanuit het perspectief van Edward te schrijven. ‘Dit is het als het op Edward aankomt. Vertellen vanuit zijn standpunt bezorgt me veel extra stress en het creëren van dit boek was niet mijn favoriete ervaring.’

Ook waar de auteur zich in de nabije toekomst mee zal bezighouden, is voorlopig nog niet geweten. ‘Ik wil graag een nieuwe wereld creëren met nieuwe regels en een nieuwe mythologie. Dat laatste is echt mijn ding’, aldus Stephenie. Helaas kunnen we niet zoals Alice Cullen in de toekomst kijken, maar wij hopen alvast dat het niet al te lang gaat duren vooraleer we een nieuw boek van Stephenie Meyer kunnen verslinden.

Lees ook: