Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Niets zo leuk als de donkere avonden doorbrengen met je neus in een boek.

November verwent je met deze nieuwe boeken

Annelies Hart

De winter komt alsmaar dichterbij en nu ook de wintertijd is ingegaan, hebben we nog meer reden om ‘s avonds lekker onder een dekentje te kruipen in de zetel. Misschien vind je het in november wel gezellig om Netflix links te laten liggen en voor boeken te kiezen? Deze nieuwe releases kunnen je helpen!

Spin – Lars Kepler

Spin - Lars Kepler

Spin – Lars Kepler

€ 24,99  –  Cargo

Waarover gaat het? Drie jaar geleden ontving Saga Bauer een ansichtkaart met een dreigende boodschap over een pistool met negen witte kogels. Een daarvan was bedoeld voor Joona Linna, en Saga zou de enige zijn die hem kon redden. Inmiddels is er zoveel tijd verstreken dat de dreiging verbleekte tot een vreemde actie. Tot nu... Joona Linna en Saga Bauer strijden zij aan zij om de puzzel op te lossen en levens te redden, maar de jacht wordt steeds gevaarlijker. Misschien is het wel onmogelijk om de moordenaar te stoppen, misschien zijn ze al gevangen in zijn web.

Genre: thriller

Beschikbaar vanaf 8 november.

Bestel hier

Bake Off Vlaanderen – Van eigen deeg

Bake Off Vlaanderen - Van eigen deeg

Bake Off Vlaanderen – Van eigen deeg

€ 25,99  –  Manteau

Waarover gaat het? Met het nieuwste Bake Off-bakboek ga je aan de slag met haalbare recepten voor zowel beginnende als iets meer gevorderde thuisbakkers: van een royale brunch en kleine pleziertjes tot creatieve baksels en spektakelstukken. Met dit boek haal je ongetwijfeld de magie van de Bake Off-tent in huis! Behalve de dertig nieuwe recepten geven ze ook elf basisrecepten mee voor een goede taartbodem, cake, biscuit, boterroom, confituur… waarmee je verschillende baksels uit dit boek, maar ook een eigen taartcreatie kunt maken.

Genre: kookboek

Beschikbaar vanaf 8 november.

Bestel hier

Het licht in ons – Michelle Obama

Het licht in ons - Michelle Obama

Het licht in ons – Michelle Obama

€ 26,99  –  Hollands Diep

Waarover gaat het? Misschien bestaan er geen mooie oplossingen voor de grote uitdagingen in het leven, of bondige antwoorden op de moeilijke vragen, maar Michelle Obama gelooft dat we allemaal de tools kunnen vinden en toepassen die ons zullen helpen om ons succesvol aan te passen aan veranderingen en tegelijkertijd standvastig te blijven, terwijl we met de stroom meegaan. In ‘Het licht in ons’ gaat ze open en eerlijk het gesprek aan met de lezer en behandelt ze vragen waarmee velen van ons worstelen: hoe bouwen we langdurige en eerlijke relaties op?

Genre: non-fictie

Beschikbaar vanaf 15 november.

Bestel hier

De profeet en de idioot – Jonas Jonasson

De profeet en de idioot - Jonas Jonasson

De profeet en de idioot – Jonas Jonasson

€ 24,99  –  Signatuur

Waarover gaat het? De Zweedse nazomer van 2011. Petra, een autodidactische astrofysicus, heeft berekend dat de atmosfeer op 21 september van hetzelfde jaar, rond 21.20 uur, instort. Daarom is zij, de doemprofeet, op pad in een camper met Johan, een zeer getalenteerde chef-kok (en een idioot in de ogen van zijn oudere broer), en met Agnes, een weduwe van 75 lentes, die fan is van geld verdienen via Instagram. Het drietal heeft haast. Voordat de aarde vergaat moeten ze Rome zien te bereiken, waar Johan zijn corrupte broer Fredrik eens flink de waarheid wil vertellen. En uiteraard gaat niets zoals gepland. Tijdens een bizarre roadtrip door Europa, Afrika en Amerika en in een race tegen de klok laat Jonasson zien hoe corruptie op wereldniveau werkt.

Genre: fictie
Beschikbaar vanaf 15 november.
Bestel hier

Deze winter – Alice Oseman

Deze winter - Alice Oseman

Deze winter – Alice Oseman

€ 10,00  –  Unieboek | Het Spectrum

Waarover gaat het? Tori, Charlie en Oliver Spring hebben allemaal een zware winter gehad. Ze proberen de kerstdagen dan ook met zo weinig mogelijk drama door te komen. Voor Oliver betekent dat Mario Kart spelen met zijn broer en zus, maar Tori en Charlie willen niets liever dan de afgelopen maanden vergeten. De feestdagen zijn dit jaar moeilijker dan ooit. Deze kerst zal de familie Spring uit elkaar drijven of ze weer bij elkaar brengen… ‘Deze winter’ speelt zich af in de winter van ‘Heartstopper’ deel 4.

Genre: young adult

Beschikbaar vanaf 22 november.

Bestel hier

De laatste skilift – John Irving

De laatste skilift - John Irving

De laatste skilift – John Irving

€ 34,99  –  De Arbeiderspers

Waarover gaat het? In Aspen, Colorado, in 1941, neemt skiester Rachel Brewster deel aan de Nationale Kampioenschappen Slalom. Little Ray, zoals ze wordt genoemd, komt niet eens in de buurt van het podium. Maar wél slaagt ze erin zwanger te worden. Haar zoon, Adam, groeit op in een familie die spot met alle conventies, maar die ook alle vragen ontwijkt naar haar bewogen verleden. Jaren later, op zoek naar antwoorden, volgt Adam het spoor terug naar Aspen. In hotel Jerome, waar hij is verwekt, komt hij geesten uit het verleden op het spoor.

Genre: thriller

Beschikbaar vanaf 22 november.

Inktzwart hart – Robert Galbraith

Inktzwart hart - Robert Galbraith

Inktzwart hart – Robert Galbraith

€ 29,99  –  Meulenhoff Boekerij B.V.

Waarover gaat het? Dit is het zesde deel van de meeslepende, veelgeprezen en internationale bestsellerserie, waarin het onweerstaanbare detectiveduo Cormoran Strike en Robin Ellacott verstrikt raken in een nieuwe zaak. Het boek werd geschreven door J.K. Rowling, bekend van de ‘Harry Potter’-boeken, die hiervoor haar pseudoniem Robert Galbraith gebruikt. In de media werd ‘Inktzwart hart’ al een detectivethriller genoemd om ‘je vingers bij af te likken’.

Genre: detective / thriller

Beschikbaar vanaf 29 november.

Bestel hier

Elke Dag Vakantie – Eva Daeleman, Stijn Heymans

Elke Dag Vakantie - Eva Daeleman, Stijn Heymans

Elke Dag Vakantie – Eva Daeleman, Stijn Heymans

€ 22,99  –  Horizon

Waarover gaat het? Het leven is te kort om af te tellen tot het volgende weekend of de volgende vakantie. ‘Elke Dag Vakantie’ gaat over leven met elke cel in je lijf. Dat je een leven leeft waarvoor je ‘s ochtends graag uit je bed klautert. Daar komen kleine keuzes van alle dag bij kijken, en soms ook uitdagingen. Dit boek schuwt daarom geen gevoelige thema’s zoals kwetsbaarheid, mentale veerkracht of grote tegenslagen. Kiezen is winnen, dus kies voor jezelf! Laat elke dag je het gevoel van vakantie geven.

Genre: non-fictie
Beschikbaar vanaf 30 november.
Bestel hier

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '