Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Je hoeft niet naar films te grijpen om eens goed te huiveren.

8 boeken om je voor te bereiden op Halloween

Annelies Hart

Voel je de spanning en dreiging al hangen? Het is namelijk nog maar een paar weken wachten tot Halloween, de dag waarop geesten en vampieren hoogtij vieren. Als je niet zo’n fan bent van griezeltochten of pretparken, kan je nog steeds een goede thriller lezen om in de sfeer te blijven.

De Waarheid – Colleen Hoover

De Waarheid - Colleen Hoover

De Waarheid – Colleen Hoover

€ 16  –  Z&K

Waarover gaat het? Lowen is schrijfster, maar kan nauwelijks rondkomen. Tot ze plots de kans van haar leven krijgt: ze mag de populaire boekenserie van Verity Crawford voltooien, die door een auto-ongeluk zelf niet meer kan schrijven. Als Lowen door Verity’s aantekeningen gaat, ontdekt ze een ongepubliceerde autobiografie die verborgen had moeten blijven. Ze besluit om het verhaal verborgen te houden, ook voor Verity’s man Jeremy. Maar dan krijgt ze gevoelens voor Jeremy. Hoelang kan Lowen de waarheid voor zich houden?

Bestel hier

De Gastenlijst – Lucy Foley

De Gastenlijst - Lucy Foley

De Gastenlijst – Lucy Foley

€ 20,99  –  Boekerij

Waarover gaat het? Jules en Will kunnen hun geluk niet op. Eindelijk is het zover: hun bruiloft op een schitterend eiland voor de Ierse kust. Terwijl de laatste voorbereidingen worden getroffen en de gasten langzaam binnenstromen, nadert er een storm. Wanneer die in alle hevigheid losbarst, kan niemand nog van het eiland af. Oud zeer steekt de kop op, lang vergeten vetes worden uitgevochten en de stemming op het eiland wordt alsmaar grimmiger. Maar niemand kon vermoeden dat een van de aanwezigen in staat was tot moord.

Bestel hier

De stille patiënt – Alex Michaelides

De stille patiënt - Alex Michaelides

De stille patiënt – Alex Michaelides

€ 19,99  –  Cargo

Waarover gaat het? Iedereen dacht dat Alicia Berenson een gelukkig huwelijk had; dan schiet ze haar man vijf keer in zijn hoofd. Na deze gruwelijke daad zwijgt ze, en weigert ze een verklaring af te leggen. Alicia’s stilte spreekt tot de verbeelding van het publiek en maakt haar tot een mysterieuze beroemdheid. Psychotherapeut Theo Faber is ervan overtuigd dat hij haar weer kan laten praten en zo te ontrafelen wat er zich die bewuste nacht heeft afgespeeld. Hij doet er alles aan om een baan te krijgen bij de instelling waar Alicia zit opgesloten, en lijkt geobsedeerd om met haar in gesprek te gaan. Maar hij kan niet voorzien wat hij daarmee in gang zet…

Bestel hier

Het vorige meisje – J.P. Delaney

Het vorige meisje - J.P. Delaney

Het vorige meisje – J.P. Delaney

€ 10  –  Cargo

Waarover gaat het? Na een verschrikkelijke gebeurtenis is Jane toe aan een nieuwe start, in een nieuwe woning. Een lange zoektocht leidt haar naar een huis in Folgate Street. Ze wordt verliefd op het bijzondere gebouw en is zeer gecharmeerd door de beroemde architect, waardoor ze een aantal vreemde regels op de koop toe neemt: er mogen geen boeken, geen foto’s en geen persoonlijke eigendommen worden meegenomen. Dan hoort Jane over de overwachte dood van de vorige huurster, Emma, die verrassend veel op haar leek. Terwijl ze de waarheid probeert te achterhalen, volgt ze onbewust dezelfde bewegingen, neemt ze dezelfde beslissingen, ontmoet ze dezelfde mensen, en ervaart ze dezelfde angst als het vorige meisje...

Bestel hier

De vrouw in het raam – A.J. Finn

De vrouw in het raam - A.J. Finn

De vrouw in het raam – A.J. Finn

€ 15  –  Cargo

Waarover gaat het? Anna Fox woont alleen, ze verlaat haar huis in New York bijna nooit. Ze drinkt de hele dag door, kijkt oude films en bespioneert haar buren. In het huis tegenover Anna woont sinds kort een gezin: vader, moeder en tienerzoon. Alles lijkt bij hen perfect, maar op een nacht ziet Anna uit haar raam iets wat ze beter niet had kunnen zien. De twijfel slaat meteen toe: heeft ze het wel goed gezien? Wat is waarheid? Wat is verzonnen? Dreigt er gevaar?

Bestel hier

Bloedsinaasappel – Harriet Tyce

Bloedsinaasappel - Harriet Tyce

Bloedsinaasappel – Harriet Tyce

€ 20,99  –  Meulenhoff Boekerij B.V.

Waarover gaat het? Alison heeft het voor elkaar: een liefhebbende man, een charmante dochter en een glansrijke carrière als strafrechtadvocaat. Maar ze heeft ook geheimen. Ze drinkt te veel. Werkt te hard. Verwaarloost haar gezin. En heeft een affaire met een collega die de grens steeds verder opzoekt. Alisons cliënt ontkent niet dat ze haar man heeft neergestoken. Toch lijkt iets in haar verhaal niet te kloppen en moet Alison het hoofd koel houden om haar cliënt te kunnen vrijpleiten. Maar iemand houdt haar constant in de gaten, iemand die niet zal stoppen tot ze alles heeft verloren wat haar lief is.

Lees de review in #FlairBookClub hier.

Bestel hier

Layla – Colleen Hoover

Layla - Colleen Hoover

Layla – Colleen Hoover

€ 17,50  –  Z&K

Waarover gaat het? Leeds is ervan overtuigd dat hij de rest van zijn leven met Layla zal zijn, maar dan belandt ze in het ziekenhuis met een hersenletsel. Ze verandert zo dat hij zich niet meer met haar verbonden voelt. Dan ontmoet hij Willow en langzaam wordt hij verliefd op haar. Hiermee brengt hij echter Layla in gevaar. Hij moet kiezen, maar als hij de verkeerde keuze maakt, kan het voor hen alle drie verkeerd aflopen.

Bestel hier

Verkeerde plaats, verkeerde moment –

Verkeerde plaats, verkeerde moment -

Verkeerde plaats, verkeerde moment –

€ 22,99  –  Bezige Bij

Waarover gaat het? In de nacht dat de wintertijd ingaat staat Jen te wachten tot haar zeventienjarige zoon thuiskomt. Als hij eindelijk de straat inloopt, kan ze niet geloven wat ze ziet. Haar grappige, lieve tienerzoon vermoordt een vreemdeling, vlak voor hun huis. Ze heeft geen idee wat er gebeurt, maar weet wel dat haar zoon diezelfde nacht in de gevangenis belandt, en dat zijn toekomst voorbij is.

Beschikbaar vanaf 20 oktober.

Bestel hier

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '